• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Juhlat Kakut Leivonta

Suklaa-espressojäädykekakku

Kaupallisessa yhteistyössä Nespresso

Onko mikään parempaa kuin istahtaa yhteisen pöydän ääreen ihmettelemään elämää, kertomaan kuulumisia ja syömään. Tuskin. Tai on, kun kaiken edellä mainitun lisäksi joku sanoo: Eiköhän me keitetä kahvit! Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Nespresson kanssa.

Sain pääsiäisen aikaan vieraaksi ihastuttavan Iinan I’m human not a sandwich -blogin takaa. Iinan lisäksi ruoka- ja kahvipöytään istui Iinan mies Otto sekä heidän hurmaava kuopuksensa, valloittava Nova-vauva. Miten ihania tyyppejä kaikki kolme!

Jaoimme palan elämää yhdessä ensimmäistä kertaa. Yhteisiä kokemuksia ja ajatuksia kyllä riitti vaikka kuinka, vaikka Iinan supersuosittu lifestyle-blogi ja Kokkipottila eivät niitä lähimpiä sisarblogeja olekaan. Ajatelkaa vaikka Vain elämää -ohjelman räppäriä ja iskelmälaulajaa – kollegoilla on aina toisilleen kiinnostavia ajatuksia ja havaintoja kerrottavana. Bloggareiden kahvikestivierailut ovat muuten saaneet idean nimen omaan Vain elämää -ohjelmasta. Juttelimme paitsi bloggaamisesta myös elämästä ylipäätään: arjesta, juhlista, keväästä ja kivana olemisesta.

Suurin ero lifestyle- ja ruokabloggaamisessa lienee sisällön lisäksi kommentoinnissa. Siinä missä ruokabloggaajat elävät, kiitos teidän ihanien lukijoiden, vähän pumpulissa, eikä mollaavaa tai negatiivista kommentointia tarvitse käytännössä lainkaan sietää, on lifestylen puolella tilanne toinen. Ajoittain kommentointi on aika hurjaa ja varsinkin kurjaa, vaikka tietenkin hekin saavat myös ihania kommentteja. Mutta sovitaanko, rakkaat interwebsin käyttäjät, että ollaan toisillemme kivoja. Kannustetaan, kehutaan ja pidetään suu supussa ja sormet kurissa silloin, kun ilkeitä ajatuksia mieleen tulee. Silloin on itselläkin kivempaa. Ja silloin voi keittää itselle kivuuskahvit.

Tarjosin Iinalle ja Otolle jälkiruoaksi espressokahvilla maustettua suklaajäädykekakkua, joka on saanut inspiraationsa Nina Lincolnin kakusta. Vahvalla espressolla (Linizio Lungo) maustettu kakku on samettisen pehmeää ja jätskimäisen suussasulavaa. Se on täydellinen pari kahville – joitpa kahvisi maidolla tai ilman. Kahvin maku on kakussa selvä, mutta ei päällekäyvä. Jos pidät vain hennosta mokkamaisesta aromista, voit vähentää hieman kahvin määrää.

Kakun voi koristella rennosti ananaskirsikoilla, jotka lienevät maailman helpoin kakunkoriste, tai vaikka tuoreilla marjoilla. Kakun kanssa tarjosin soseutettua vadelmaa, joka raikastaa kakun makumaailmaa. Myös mangosose tai tuoreista mansikoista tehty melba olisi varmasti toimiva raikastus. Lisää reseptejä löytyy kevään aikana Nespresson Facebook-sivulta.

Kiitos, Iina & co, kun kävitte. Ootte parhaita!

Resepti

Suklaa-espressojäädykekakku

noin 10 annosta

pohja 

10 suklaatäytekeksiä

noin 35 g voita

täyte

200 g tummaa suklaata
2 dl kuohu- tai vispikermaa
3 rkl espressoa (tai muuta vahvaa kahvia)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunan valkuaista

2 kananmunan keltuaista

päälle

ananaskirsikoita, marjoja tai suklaa- ja pähkinärouhetta

lisäksi
vadelmia soseutettuna

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekä puolet sokerista ja vaniljasokeri. Lisää seokseen kananmunan keltuaiset sekä jäähtynyt suklaasula ja kahvi.

Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vähitellen loppu sokeri samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Yhdistä valkuaisvaahto käännellen suklaa-kermaseokseen.

Kaada massa keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli. Ota kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa heti.

_____

Kuva: Otto Hyttinen

Kaupallisessa yhteistyössä Nespresso


6 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Maapähkinä-vinaigrette – helppo aasialainen salaatinkastike
Next Post: Rapean tofun salaisuus »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    10.8.2017 at 19:36

    Moi! Kiitos kommentistasi ja supersuuret pahoittelut, että se julkaistui vasta nyt. Kommentti oli hukkunut jostain syystä roskapostiin, enkä ollut huomannut sitä aiemmin.

    Reply
  2. Anonyymi says

    24.5.2017 at 13:09

    Olipa kiva postaus, ihania olette kumpainenkin! Ja tuo kakku!! ja kahvi <3 nam.

    Reply
  3. Hannele says

    8.5.2017 at 13:47

    Moikka Sara! Mahtavaa, että kysyt tarkennuksia!

    Puolen tunnin lämmittelyn jälkeen kakku on helposti leikattavissa, mutta veitsi on kakkulapiota varmempi varustus. Kovin veteläksi kakku ei sula, sillä jähmettynyt suklaa pitää sitä hyvin kasassa. Jos kakkua aikoo seisovaan pöytään, voi hyvä ratkaisu olla tehdä varakakku (tai kaksi pientä), jotta sulaneen tilalle voi nostaa sitten uuden kakun.

    Kuvien kakku on tehty 17–18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, sillä pidän enemmän korkeista kakuista (osan pohjasta jätän laittamatta, kun vuoka on pieni, koska tykkään myös ohuesta pohjasta, mutta paksukin pohja kyllä toimii). Sama resepti toimii hyvin myös "tavallisissa" (21–23 cm) irtopohjavuoissa, silloin kakusta tulee vain tietysti matalampi.

    Reply
  4. Anonyymi says

    4.5.2017 at 14:51

    Hei! Herkullisen näköinen kakku 🙂 minkälainen leikattavuus tässä on kun ollut tuon puoli tuntia huoneenlämmössä ja sulaako kuinka veteläksi pidemmän ajan kuluessa? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty? -Sara

    Reply
  5. Hannele says

    27.4.2017 at 06:06

    Nuo ihanaiset olen ostanut Helsingistä Hella ja Herkku -putiikista (Museokatu). Osan olen saanut lahjaksi, mutta vahvasti epäilen samaa lähdeosoitetta.

    Reply
  6. Anonyymi says

    26.4.2017 at 21:41

    Mistä nuo ihanat lasit on ☺?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT