| | |

Suklaa-pistaasimarengit

Suklaa-pistaasimarengit saavat kaamoksenkin hehkumaan.

Suklaa-pistaasimarengit

Suklaiset marengit ovat usein niin suuria, että ne tehdään kai isoilla kauhoilla. Nämä suklaa-pistaasimarengit ovat toista maata: marengit ovat kevyitä kuin unelmat ja sopivan pieniä syötäväksi sohvallakin. Suurisuinen nappaa herkun yhdellä haukulla, me muut kahdella suullisella.

Marenki on helppo tehdä, kun muistaa vaahdottaa valkuaiset puhtaassa kulhossa ja puhtailla vispilöillä. Marengit ovat myös siitä kiitollisia herkkuja, että ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, kunhan säilyttää ne kuivassa.

Resepti


Suklaapistaasimarengit


20 kpl

 • 2 kananmunan valkuaista
 • 1 dl sokeria
 • noin 50 g tummaa suklaata
 • noin 2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

 1. Tarvitset sähkövatkaimen, kaksi teräskulhoa ja kattilan, jonka päälle kulho asettuu mukavasti uppoamatta. Varmista, että teräskulhot ovat puhtaat. 
 2. Laita toiseen teräkulhoon valkuaiset ja sokeri. 
 3. Kiehauta muutama sentti vettä kattilan pohjalla ja nosta valkuais-sokerikulho kattilan päälle. Varmista, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Säädä lieden lämpötila pienelle; veden ei tarvitse kiehua, höyry kypsentää marengin.
 4. Vatkaa valkuais-sokeriseosta voimakkaasti, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Kun nostat vatkaimet pois, marenkiin jää kauniita huippuja. 
 5. Nosta valmis marenki pois kattilan päältä ja aseta höyryn päälle toinen teräskulho, johon olet pilkkonut suklaan. Anna suklaan sulaa ja sekoittele sitä välillä. 
 6. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. 
 7. Suklaan sulaessa sekoita pistaasipähkinärouhe marengin sekaan. Kun suklaa on sulaa kippaa se marenkivaahdon sekaan ja sekoita huolimattomasti.
 8. Nostele lusikalla tai kahdella marengista nökkösiä leivinpaperin päälle ja kypsennä suklaapyörremarengit uunissa 80–100 asteessa noin 40 minuuttia. 
 9. Mikäli teet suurempia marenkeja, lisää paistoaikaa. Kun marengit ovat kevyitä ja ne irtoavat helposti leivinpaperista. 
 10. VINKKI! Jos haluat täysin rapeita marenkeja, voit jättää ne sammutettuun uuniin varsinaisen paistoajan jälkeen.