|

Kuninkaallisessa suklaassa dipatut aprikoosit

Saimme viikkokausia sitten Leafilta kaksikin pikkupakettia. Ensimmäisessä oli maistiaispussi suklaakuorrutteisia Bilar-karkkeja. Suklaakuorrutus on sinänsä ihan kiva juttu, mutta jostain syystä minun suussa vaahtokarkkimaiset Bilarit ovat aina maistuneet penisiliiniltä. Ehkä olen joutunut syömään liikaa sitä ällöttävää vaaleanpunaista litkua korvakierteisenä pikkutiitiäisenä. Herra Kokille Bilarit, erityisesti suklaakuorrutteisina, maistuivat erinomaisesti.

Toisessa paketissa oli Royal-suklaita – jippii! Kuninkaallinen suklaa on ihan huippua. Ja niistä on aikuisenakin hullun hauska rakennella torneja. Jos ruualla saisi leikkiä, pelaisin suklaarakennelmalla Huojuvaa tornia. Niin, siis jos ehtisin. Sillä yksi huono puoli Royalissa on: ne häviävät mystisesti, aina ja salamannopeasti. Kuvassa olevat suklaat eivät todellakaan ole Leafin lähettämiä patukoita. Nämä ovat ehkä viidennet itseostetut sitten maistiaisten. Uusia Royal-suklaalevyjä (oujee), konvehtirasiaa sekä sinistä tummasuklaista patukkaa näkee kaupoissa harmittavan harvoin.

Sulatin vihreän ja punaisen suklaan vesihauteessa ja dippasin kuivattuja aprikooseja suklaasulaan. Voi järkky, miten hyvää! Tumma suklaa sopisi dipiksi myös erinomaisesti.

****

Royalissa dipatut aprikoosit

200g kuivattuja aprikooseja
2 pientä Royal-suklaapatukkaa(2x42g)

Paloittele suklaat ja sulata ne vesihauteessa. Dippaa aprikooseja suklaasulassa siten, että noin puolet aprikoosista verhoutuu suklaaseen. Valuttele hetki ja laita voi- tai leivinpaperille kovettumaan. Kun kaikki aprikoosit ovat dipattu, voit laittaa ne jähmettymään jääkaappiin.

****

5 Comments

  1. Mä olen tehnyt näitä juurikin tummalla suklaalla, niin hyviä! Ja etenkin kun käyttää pehmeitä kuivattuja aprikooseja, niitäkin myydään nykyään erikseen.

  2. Valkosuklaaversioit näistä ovat mulle tuttuja, ja hyviä nekin, vaikka olen enempi ruskian suklaan ystävä. Olen kanssanne täsmälleen samaa mieltä: söpöjä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.