|

Sushiburrito

Sushiburrito on tehty kaupallisessa yhteistyössä Cosmopolitan-salaatin kanssa

Sushiburrito yhdistää kaksi suosikkiruokaa. Se on sushi, joka on burriton vaatteissa – muuta burritomaista kuin nimi ja muoto ei ruoassa olekaan.

Sushiburrito

Sushiburritot ovat koukuttavan hyviä. Niiden raikkaus ja helppous ovat koukkuja, joihin on hyvä tarttua sushi-himoissaan, sillä burritot ovat todella paljon nopeampi tehdä kuin sushi.

Täytteenä sushiburritossa voi käyttää melkein mitä vain vihreää, mutta runkona on joka kerta ollut maustettu riisi sekä rapea – ja rapeana säilyvä – Cosmopolitan-salaatti. Sushiburritoihin voi laittaa salaattiainesten lisäksi esimerkiksi lohta, kanaa tai vaikka katkarapuja. Lehtipersiljan voi vaihtaa halutessaan korianteriin.

Makea ja poikkeuksellisen rapea Cosmopolitan-salaatti on roomansalaatin ja jäävuorisalaatin risteytys, jota meidän kasvukaudella saadaan kotimaisena tuotantona. Loppusyksystä kevääseen salaattia tuodaan Ruotsista ja Espanjasta. Salaatti on monella tapaa myös kestävä: sitä voi grillata, kääriä tacoksi, rullata, täyttää venemäisesti tai käyttää minkä tahansa salaatin pohjana. Salaatti kestää myös kastikkeen tai märkien salaattiainesten iskun menettämättä rapeuttaan, joten vaikka caesarsalaattiin se on loistava valinta.

Muista myös nämä reseptit:

sushiburrito

Sushiburrito

Sushiburrito on helppo tapa taltuttaa sushin himo. Burritomainen herkku on ihana lounas, jonka täytteeksi sopii rapea salaatti sekä sushista tutut täytteet.

Raaka-aineet

  • 1 dl sushiriisiä
  • 1 1/4 dl vettä
  • 1/4 dl riisietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • rapeaa salaattia
  • 1 avokado
  • lehtipersiljaa
  • kurkkua
  • kastike
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 tl chilikastiketta (esim. Sriracha)
  • 2 arkkia kuivattua merilevää

Tee näin

  • Huuhtele riisi kylmän, juoksevan veden alla.
  • Kaada riisi ja vesi kattilaan.
  • Kuumenna ja keitä riisiä pienellä lämmöllä  noin 10 minuuttia.
  • Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua vielä noin kymmenen minuuttia.
  • Tee mausteliemi sekoittamalla riisietikkaan sokeri ja suola.
  • Kuumenna tarvittaessa hieman, jotta sokeri ja suola sulavat etikaan.
  • Sekoita mausteliemi hieman jäähtyneen riisin joukkoon.
  • Sekoita majoneesiin chilikastike.
  • Levitä riisi kahdelle merileväarkille. Jätä yläreunaan noin kahden sentin reuna, johon et laita riisiä.
  • Laita riisin päälle reilusti salaattia, kuorittua ja viipaloitua avokadoa sekä kurkkua.
  • Pursota tai levitä lusikalla kastiketta salaatin päälle.
  • Kääri burrito tiiville rullalle. Syö heti tai laita jääkaappiin kelmun alle tai voipaperikääröön. Syö viimeistään seuraavana päivänä.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja jo Instagramissa!