• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kakut Leivonta

Suussa sulava suklaakakku

Suomenlahden eteläpuolella maistettu suklaakakku aiheutti armottoman suklaakakkuhimon. Aikoja sitten hyväksi todettu, suorastaan suussa sulava, suklaakakku toi himoon helpotusta. Reseptin löytäminen vaati kyllä hieman arkeologisia kaivantoja, sillä reseptiarkistoni on osin edelleen muodossa liput ja laput. Voi päivää, kuinka kätevää!

Resepti on kulkeutunut minulle äidiltäni, joka taikinakulhon ääressä tälläkin kertaa hääri. Minä väsäsin samaan aikaan taloa maalaaville miehille paellaa, siitä lisää myöhemmin. Äiti harmitteli kakun pinnan epätasaisuutta, joten esteettistä silmää hämäämään vuoltiin, kuvauksen jälkeen, suklaalastuja. Hip hei, kakku oli vielä lämmin ja tietäähän sen mitä siitä seurasi. Rouhea pintastruktuuri, kuten sisustusohjelmassa sanottaisiin, ei tosin paljon makuelämystä häirinnyt.

Alun perin suklaakakun resepti on löytynyt Yhteishyvä -lehdestä 10/04. 

****

Suussa sulava suklaakakku

taikina
200g taloussuklaata (tai vastaavaa)
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus
150g taloussuklaata (tai vastaavaa)
1 dl kermaa
1 rkl voita 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, kiertoilmauuni n. 165 asteeseen. Sulata suklaa ja voi hyvin alhaisella lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos ja vaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinamassaan siivilän läpi seuloen, varovasti nostelemalla sekoittaen.

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm) voilla ja (korppu)jauhoilla. Myös kaakaojauhe käy, silloin ulkopinnasta tulee kauniin ruskea. Levitä taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa puolisen tuntia. Alkuperäisessä ohjeessa ajaksi on ohjeistettu 45 minuuttia. Meillä kakkua paistettiin 35 minuuttia ja totesimme, että puoli tuntia olisi ehkä sopivin aika.

Valmista kuorrutus kuumentamalla kermaa kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

****


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Makuja maailmalta: Pärnu
Next Post: Paellaa pensselinheiluttajille »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    9.7.2011 at 07:28

    Helmi, olen niiin samaa mieltä!

    Reply
  2. Helmi says

    8.7.2011 at 23:24

    Aijai, mikä kaakkeli! Pelkkää kaakaojauhetta sisältävät suklaakakut ovat ihan huijausta, oikeaa suklaatia sieltä pitää löytyä! Toisaalta, molempi parempi.. 😉

    Reply
  3. Hannele says

    8.7.2011 at 20:23

    lm, Kiitos! Kieltämättä uunia vaativat hommat on hiukka kuumaa puuhaa helteellä, mutta menee samoilla hikipisaroilla 🙂

    Reply
  4. Hannele says

    8.7.2011 at 20:12

    Kotiharmi, olipa ilo tutustua uuteen, ihanaan oululaiseen blogiin. WOW! Tämä tietää herkullisia reseptejä. Ihan huippusta.

    Reply
  5. Anonyymi says

    8.7.2011 at 15:41

    Ihania ohjeita ollut taas täällä Hannelen sivulla. Ei ole vielä kokeiltu unelmaakaan ja nyt tuli sitten tämä suklaakakku, ensin oli uuni rikki ja piti uusi hommata ja nyt on sitten niin kuuma ettei vaan jaksa. Jahka kelit muuttuu niin kyllä sitten on uuni kuumana ja kilot karttuu.
    lm

    Reply
  6. Päivi / Kokkeillaan says

    8.7.2011 at 15:40

    Kiitos, sillä nimellä Armastus minua joskus hellästi kutsuu 🙂 Muistaakseni Anja Snellman jossain kirjassaan vaimoihmistä tuolla nimellä markkinoi ja se oli kovin hupaisa titteli kyllä. Tsekkaappa muuten joutessasi osoite kokkeillaan.blogspot.com… 🙂

    Reply
  7. Hannele says

    8.7.2011 at 13:10

    Hei Kotiharmi, sulla on hauska, uusi (?) nimierkki. Uskon kyllä, harmia sinusta on harvoin.

    Reply
  8. Päivi / Kokkeillaan says

    8.7.2011 at 08:41

    Ei ole suklaakakun voittanutta! Kuvan kakun herrrrrkullisen maun voi melkein maistaa suussaan. Ihan turhaan huolehditte jostain mukakosmeettisestahaitasta – veikkaan ettei kakku kovin kauaa ehtinyt kokonaisena töröttää, vaan se syötiin makeisiin suihin. Ja se siitä kosmetiikasta sitten :)) T: Kotiharmi radan takaa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.