Syksyiset syömingit

Peruspöperön Virpi toimi eilen emäntänä, kun joukko oululaisia ruokaintoilijoita kokoontui yhteen. Oli syksyisen blogimiitin aika. Mukana olivat myös Pastanjauhajat, Kokkeillaan-blogin Kotiharmi, (Diplomi-)insinöörin keittiön Pekka sekä yksi (toistaiseksi) blogiton pariskunta.

Kun jokainen toi tullessaan vähintään yhden tarjottavan, useimmat kaksi ja Virpi oli tuttuun tapaansa loihtinut monen moisia herkkuja, ei nälässä tarvinnut kotia lähteä. Maut olivat huikean hyviä. Kiitos kaikille!

Virpi oli tehnyt lihapullia, ryppyperunoita ja mojo-kastiketta sekä kantarelli- ja poroleipäsiä. Seesami-valkosipulidippi ja appelsiini-valkosuklaa-vaniljavaahtojälkkäri olivat myös Virpin käsialaa, nam. Kotiharmi toi italiansalaattia ilman pastaa ja huumaavia punasipulileipiä (tekeillä ylimmässä kuvassa).

Pastanjauhajat keittelivät kalakattilassa keittiöpyyhettä, josta ilmestyi herkullinen tuorepastarulla. Pastarulla syötiin salviavoin kanssa. Jauhantapajalta tuotiin juotavaksi myös brittiklassikko Pimmsiä.

Pekka paistoi ja liekitti Camembert-juustoa, johon dipattiin omenalohkoja. I-ha-naa. Diplomi-insinööri oli tehnyt myös käsittämättömän hyvää Calvados-jäätelöä, joka syötiin karamellisoitujen omenoiden ja pähkinöiden kanssa. Pala taivasta, sanoisin.

Viiriäisenmunia pekonilla kuulostaa yksinkertaiselta, mutta hangaroundien noudattama Kellerin ohje ei taatusti sitä ollut. Lopputulos oli kyllä kaiken tuusaamisen arvoista.

Olihan lystiä! Tuskin maltan odottaa seuraavaa herkkuiltaa; paitsi että seura on rentoa ja ensiluokkaista, ovat makuelämykset mielettömiä. Ruoka, mikä ihana asia.

ps. Illasta ovat kirjoittaneet myös Pekka ja Kotiharmi.
ps2. Ja Pastanjauhajat