• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Keittiöpuutarha

Taistelee pinaatin kanssa


Mistä tätä pinaattia oikein tulee? Esikasvatin keväällä vain neljä tainta, kun ennakoin, että “ei olla sitten pulassa satokaudella”. Eilen keräsin ämpärillisen pinaatinlehtiä aivan vain ohimennen rikkaruohosavotan ärsytyksenpuuskassa. Kun illana ruoka oli jo tuloillaan, täytyi pinaatti laittaa talteen talvea varten: etanatsekkaus, pesu ja ryöppäys. Kymmenen litraa lehtiä muuttui selvästi pienemmäksi kasaksi huumaavantuoksuista voimamuonaa. Kokonaisina pakastetut lehdet on kätevin rouhia pieneksi, vaikka keittoon sopivaksi silpuksi, jäisinä.


5 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pastaa salaattimaisessa muodossa
Next Post: Makuja maailmalta: Östermalms saluhall »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    23.8.2011 at 19:01

    Hirame, kiitos viestistä! Voissa paistettu pinaatti, oih ja nam. Pitäsköhän heti lähtee lehdenkeruuseen.

    lm, oijoi, nyt pistit pahan. Leikkausohjeitani en löytänyt, missä lie, mutta lohduttavaa tietoa löysin täältä.

    Leikata siis voi reippaastikin, niin minäkin olen tehnyt. Suojausta (muistaakseni havuja) laitoin ensimmäisenä talvena, sittemmin en. Mitään suurta satoa ei Zilga ole meillä koskaan tuottanut, mutta vähän kivisiä rypäleitä kuitenkin (ja lehtiä sitäkin enemmän). Viime syksynä unohdin leikata oksat ennen pakkasta ja leikkasin talvella, ehkä maaliskuussa. Hyvin on kasvanut tänäkin kesänä.

    (voi päivää mitä ohjeita, pientä epätäsmällistä turausta havaittavissa)

    Reply
  2. Anonyymi says

    23.8.2011 at 15:45

    Hei!
    Ei liity asia kylläkään pinaattiin mutta kysyn kuitenkin. Zilga! Hyvin on kasvanut ensimmäisen kautensa. Mutta mitä me nyt tehdään, katkotaanko, peitelläänkö, annetaanko olla kasvarin seinillä vai lasketaanko alas? Ja milloin? Eihän se hedelmiä ole tuottanut mutta kauniisti on varjostanut ja antanut tunnelmaa koko kesän.
    Kiitollisena kaikista vastauksista.
    lm

    Reply
  3. Hirame says

    23.8.2011 at 13:02

    Hei!
    Hyvää on myös yksinkertainen voissa paistettu/haudutettu pinaattilisäke: valkosipulit paistetaan ensin pannulla, sitten lisätään (pesty ja isommat lehdet vähän pienemmäksi pilkottu) pinaatti. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja haudutetaan sen verran, että nestettä irtoaa. Hyvää esim. grillatun kalan tai lihan kanssa.

    Reply
  4. Hannele says

    23.8.2011 at 12:31

    Oi hitsinpitsi kun kuulostaa hyvälle tuo pinaattilisäke. Vaniljasokeria en olis ikinä itte osannut yhdistää pinaattiin – kiitos vinkistä!

    Reply
  5. Anonyymi says

    22.8.2011 at 19:51

    sama edessä täälläkin, tuntuu että pinaatti on vallannut koko kasvimaan!
    Lettuja tein kerran ja suolaista piirakkaa. Toimi. Salaattiin on lisätty ihan ihtenään ja roudattu työkavereille pussikaupalla. Pakasteeseen täytyy loput laittaa. Lauantaina itse kokki teki paistetulle kalalle pinaattilisäkkeen, pinaatti ja sipuli kuullotettiin voissa ja maustettiin lopuksi vaniljasokerilla ja valkoviinillä. Hyvin toimi, vaikkei ollutkaan ihan perussettiä ;)anu

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT