Taste of Helsinki 2013 – topit ja flopit

Aloitetaan tiivistelmällä: Taste of Helsinki on aivan huikean hieno tapahtuma!

Kansalaistorin puiston vallannut Taste of Helsinki on gourmetruokatapahtuma, joka tarjoaa kahdentoista kotimaisen huippuravintolan kokkaamia menuita yhdistettynä välittömään fiilikseen, huolella valittuihin viineihin ja ohjelmaan. Perjantai-illan kattaukseen oman tunnelmansa toi lautasia ja laseja heitellyt tuuli sekä vesisade, mutta sää oli aivan sivuosassa, kun ruoka oli taivaallista, viini hyvää ja seura hersyvää. 

Kokosin Taste of Helsingin topit ja flopit. Jokaisen otsikon alla on raa’asti vain yksi annos ja asia, vaikka kaikkiin top-kohtiin olisin voinut kirjata listan erinomaisuuksia.

TOPIT

Alkuruoka – Kalkkunanmaksabrulee, raparperia ja punajuurta (Aito)

Annoksen osa – Sienitoffee (Luomo, alkupala)

Asenne – ”on täällä törkeen kylmä, mutta on täällä myös törkeen hyvää ruokaa ja törkeen kivaa”

JälkiruokaSuola-karamellikakkua, mäntykinuskia ja raparperia (Juuri)

Palvelu Ravintola Muru. Murun miehet suojelivat meitä sateelta ja kiikuttivat annoksia valloittamallemme katospaikalle. On ne ihania.

Pääruoka – Villisianniskaa, korvasienipiirasta ja vadelmanlehtikastiketta (Juuri)

Teko – lähitavaratalosta minulle sukat (ja itselleen kumpparit) kipaissut ystävä

Varuste – hupullinen sadetakki 

ViiniJulicher Estate Sauvignon Blanc

FLOPIT

Sääennustus – klo 20 piti paistaa aurinko. Ei paistanut.

Varuste – kesäkengät ilman sukkia. Virhe.

Ylettämättömyys – jakkaroille kiipeäminen on tuttu juttu, mutta että pankkiinkin olisi pitänyt olla tikkaat. Lyhyt ihminen tukeutuu tämmöisissä tilanteissa uuteen mottoonsa: God only let things grow until they are perfect. Some of us didn’t take as long as others.

– – – – –

Taste of Helsinki on avoinna vielä tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina. Suosittelen!