• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kasvisruoat Yhden astian ruoat

Tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla

Yhden astian tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla ja kikherneillä on helppo ja ihana – kohta teilläkin kaavitaan lusikalla tai leivällä vuoan reunoja. 

Yhden astian tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla

Tomaatti-fenkolivuoka syntyi, kun näin Marian tekevän uuniruokaa tomaatista ja fenkolista, kahdesta suosikkiaineksestani. Ruoasta tuli lopulta aivan erilainen kuin Marin hurmaavan näköinen paistos, sillä kumosin vuokaan yhden jos toisenkin purkin. Mutta ihan mielettömän hyvää tästäkin tuli, koukuttavan hyvää.

Fenkolia olen muuten syönyt tänä kesänä ennätyspaljon, sillä ihana fenkoli-pinaattisalaatti on löytynyt ruokapöydästä lukemattomia kertoja. Aromikas ja uunissa leppyvä fenkoli on upea kasvis, jota käytetään aivan liian vähän. Tässä on jo kaksi maukasta syytä – salaatti ja lämmin vuokaruoka – poimia fenkoli koriin kaupassa. Fenkolin kotimainen satokausikin on vielä käynnissä.

Tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla ja kikherneillä

Yhden astian ruoat ovat ikisuosikkejani. Kun ainekset on pilkkonut ja kaatanut vuokaan, ruoka laittaa käytännössä itse itsensä. Kuvissa oleva ruoka laittautui hitusen liian pitkään, mutta toisaalta paahtuneet tomaatit ja tiivistyneet aromit varmasti vain paransivat makuja.

Säilöttyjen kirsikkatomaattien ja fenkolin lisäksi laitoin uunivuokaan kikherneitä ja valkosipulia. Mausteisuutta ruokaan tuo harissa, jonka määrällä on helppo säätää ruoan voimakkuutta. Kun ruoka oli kymmentä minuuttia vaille valmis, murensin päälle vielä fetajuustoa paahtumaan uunin lämpöön. Ruoasta tuli, vähän vahingossa, ihan käsittämättömän hyvää. Kun vuosi sitten villiinnyin paahdetusta kukkakaalisalaatista, epäilen vähän, että tästä tomaatti-fenkolivuoasta tulee tämän vuoden eniten tehty ruoka.

Ehkä se on se paahdettu feta, joka molemmissa ruoissa koukuttaa. Uunissa paahdettu fetajuusto on nimittäin yksi tämän hetken ruokarakkauksistani. Napakoituva rakenne ja tiivistyvä maku saavat fetan aivan uudelle tasolle. Täytyy vaan muistaa olla tarkkana juuston laadun kanssa; paahtamisesta pitävät vain aidot fetajuustot. Jos paahdettu feta maistuu sinullekin, kannattaa tomaatti-fenkolivuoan ja paahdetun kukkakaali-kikhernesalaatin lisäksi tehdä myös uunissa paahdettu kreikkalaista salaattia.

Resepti

Tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla

neljälle

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso tai 2 pientä fenkolia
  • 800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä (huuhdo säilykepurkit)
  • noin 250 g kikherneitä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1–1 1/2 tl suolaa
  • 1–2 rkl punaviinietikkaa
  • noin 1 rkl harissatahnaa
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • 150 g fetajuustoa
  • kourallinen lehtipersiljaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 180 astetta. 
  2. Huiski öljy uunivuoan pohjalle. 
  3. Siivuta fenkoli ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  4. Laita vuokaan fenkolit, kirsikkatomaatit, vesi, kikherneet ja valkosipuli. 
  5. Mausta suolalla, etikalla, harsissalla ja pyöristä makua tilkalla sokeria tai hunajaa. Sekoita huolellisesti.
  6. Paista noin 20 minuuttia. Lisää feta isohkoina paloina ja paista vielä 10–15 minuuttia eli kunnes feta on saanut väriä.
  7. Ripottele päälle lehtipersiljaa. Tarjoa siltään, tai leivän tai riisin kanssa.

_____

Jos fenkolin hyödyntäminen mietityttää, suosittelen kokeilemaan ainakin näitä kahta reseptiä:

  • Fenkoli-pinaattisalaatti
  • Cioppino – tomaattinen kala-äyriäiskeitto


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Soffritto – salainen ase supermaukkaaseen arkiruokaan
Next Post: Rouheat juustokierteet »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    29.9.2018 at 18:41

    Mahtavaa! Mukava kuulla!

    Reply
  2. Hannele says

    29.9.2018 at 18:40

    Ei voikaan! Tämä on i h a n a a!

    Reply
  3. Riikka says

    27.9.2018 at 09:36

    Tää näyttää ihanalta! Ei kai mikään, missä on tomaattia ja fetaa voi olla muuta kuin hyvää. ♥️

    Reply
  4. Anonyymi says

    24.9.2018 at 10:41

    Menee kokeiluun!

    Reply
  5. Hannele says

    23.9.2018 at 07:59

    Onpa kiva kuulla! Fenkoli on kyllä hurmaava raaka-aine. Kerrassaan hurmaava.

    Reply
  6. Hannele says

    23.9.2018 at 07:58

    IHANA saada kommentti Rosmariinilta kaukaa idästä <3.
    Minä lupaan tehdä tätä sulle, kun palaat Suomeen!

    Reply
  7. Anonyymi says

    23.9.2018 at 07:43

    Tätä kokeilen minäkin! Omaan ruuanlaittoon kuuluu myös tölkit ja purkit yhdistettyinä tuoreisiin aineksiin. Eikä niitä saa olla liikaa, simppelisti mutta maukkaasti. Ja vielä jos tän kaiken saa yhteen pataan, niin voiko fiksumpaa ollakaan.
    Olen ihastunut viime aikoina myös fenkoliin. Herkullinen lisäke grillattuna esim. kalan kanssa.
    Kiitos tästä!
    Hanna

    Reply
  8. Rosmariini says

    23.9.2018 at 01:58

    Aijai, tätä teen heti, kun palaan taas Suomeen!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.