| |

Tomaattitontut vuohenjuustoparralla

Rikoin maailmankaikkeuden sääntöjä ja leikin ruoalla. Eläköön aikuisuus!
Tomaattitontut ovat tavattoman helppoja tehdä: tomsku halki, vuohenjuustoa väliin ja lakki päähän. Huomaatteko, että tontuilla on aivan selvästi erilaiset ilmeet ja luonteet. Yllä olevassa kuvassa etualalle rynninyt pujoparta on selvästi rokkari. Aurinkolasit ja kaikki.

****

Tomaattitontut vuohenjuustoparralla

kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
tilkka kermaa/maitoa
mustapippuria
tuoreita yrttejä
(pestoa)

Sekoita vuohenjuustoon tilkka kermaa tai maitoa, jotta saat juustosta hieman notkeampaa. Mausta rouhimalla seokseen mustapippuria. Halkaise tomaatit siten, että yläosa on jää hieman pienemmäksi. Sipaise halutessasi hieman pestoa tomaatin halkaisupinnalle. Lusikoi juustomassa pursotinpussiin ja pursota tontulle naama ja parta. Laita lakki eli tomaatin yläosa päälle ja viimeistele tarvittaessa pursotusta. Tee yrteistä silmät, korvalaput, aurinkolasit tai mitäikinä.

****

Alunperin julkaisin tomaattitontut Satakieliohjelman uudessa Satakielen kielisato -blogissa, jota kirjoitan työkavereideni kanssa muun työnhuiskeen ohella. Blogia kannattaa pitää silmällä, sillä hauskojen tonttuiluiden lisäksi palstalla kirjoitetaan myös muista elämän tärkeimmistä asioista kuten lasten leikeistä, parisuhteista ja kasvamisesta.

Tomaattitontut vuohenjuustoparralla sopivat hyvin esimerkiksi osaksi glögi-iltapöytää.