|

Trooppinen jäätelökakku

Yhteistyössä Crème Bonjour

Villiinnyn jäätelöstä joka vuosi tähän aikaan. Jokainen jäätelökioski on mainittava ääneen, aivan kuin joka toisessa korttelissa seisova, luukut kiinni oleva koppi olisi toistuvasti uutinen kenellekään. Vappuna jäätelökioskit onneksi aukaisevat luukkunsa satoi tai paistoi, sillä vaikka jäätelöä kuluu meillä myös talvella, kasvaa kesää kohden jäätelönkulutus moninkertaiseksi. Kouluaikoina elin muutaman kesän jäätelöllä, sillä Kuopion torin laidalle parkkeerattu urheiluseuran jäätelökoju oli monta kesää työpaikkani ja jäätelö kuului luontaisetuihin, tai ainakin luulin niin.

 

Viime kesänä hankittu jäätelökone pääsi vappuviikon kunniaksi tositoimiin, vaikka tämä superhelppo jäätelökakku ei välttämättä konetta tarvitsekaan – jäätelöstä tulee samettista myös kaatamalla massa suoraan kakkuvuokaan tai rasiaan.

Laitoin viiden raaka-aineen jäätelöön raikasta, trooppista vivahdetta tuovaa inkivääri-sitruunaruoho-tuorejuustoa ja raikastin jäätelöä vielä reilulla määrällä sitruunaa. Tuorejuustojäätelö, cheesecake ice cream, on amerikassa klassikko, mutta Suomessa harvemmin tavattu herkku. Juusto tuo jäätelöön yhtäaikaa sekä raikkautta että runsautta. Tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa tarjottuna jäätelö – tai jäätelökakku – sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Juhliin jäätelön päälle kasataan näyttävä mutta helppo koristelu ja välipalaksi jätskiä lusikoidaan suoraan purkista (hep!) tai jälkkärikulhosta.

Resepti

Jäätelöjuustokakku

pohja
180 g digestive-keksejä
70 g voita
1/2 tl jauhettua inkivääriä

jäätelömassa
200 g (1 prk) Crème Bonjour inkivääri-sitruunaruoho -tuorejuustoa
400 g (1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettu)
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
1 sitruunan kuori raastettuna
3/4 dl tuorepuristettua sitruunamehua

päälle
kauden marjoja tai hedelmiä
syötäviä kukkia

lisäksi
1 tuore mango soseutettuna (tai mangososetta)

Voit tehdä kakun pieneen vuokaan (halk. 17–18 cm), jolloin kakusta tulee korkeampi ja jäätelömassaa jää erilliseen rasiaan päälle tehtäviä jäätelöpalloja varten. Suuremmassa vuoassa (22–23 cm) kakusta tulee matalampi.

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää jauhettu inkivääri. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurun sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (voit laittaa alle leivinpaperin).

Laita kulhoon tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Lisää kermaa ja maito, vatkaa edelleen tasaiseksi.

Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta kuoren keltainen osa jäätelömassan sekaan. Purista sitruunasta mehu ja sekoita mehu massaan. Sekoita tasaiseksi. Voit pyörittää massaa jäätelökoneessa ilmavamman rakenteen aikaansaamiseksi tai kaataa massan suoraan irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Jos haluat tehdä kakun päälle jäätelöpalloja, laita erilliseen rasiaan noin kolme dl jäätelömassaa.

Jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen ja/tai hedelmien kanssa. Lisäkkeeksi sopii myös tuoreesta mangosta soseutettu kastike.

_____

 Tämä postaus on osa Suomen Blogimedian jaCrème Bonjourin yhteistyökampanjaa. Kehitämme Suolaa ja hunajaa -blogin Jonnan ja Jotain maukasta -blogin Marin kanssa uusista tuorejuustomauista reseptejä. Kevään uutuusmauista voit lukea lisää kampanjasivustolta.

_____