• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Jäätelöt Jälkiruoat

Trooppinen jäätelökakku

Yhteistyössä Crème Bonjour

Villiinnyn jäätelöstä joka vuosi tähän aikaan. Jokainen jäätelökioski on mainittava ääneen, aivan kuin joka toisessa korttelissa seisova, luukut kiinni oleva koppi olisi toistuvasti uutinen kenellekään. Vappuna jäätelökioskit onneksi aukaisevat luukkunsa satoi tai paistoi, sillä vaikka jäätelöä kuluu meillä myös talvella, kasvaa kesää kohden jäätelönkulutus moninkertaiseksi. Kouluaikoina elin muutaman kesän jäätelöllä, sillä Kuopion torin laidalle parkkeerattu urheiluseuran jäätelökoju oli monta kesää työpaikkani ja jäätelö kuului luontaisetuihin, tai ainakin luulin niin.

 

Viime kesänä hankittu jäätelökone pääsi vappuviikon kunniaksi tositoimiin, vaikka tämä superhelppo jäätelökakku ei välttämättä konetta tarvitsekaan – jäätelöstä tulee samettista myös kaatamalla massa suoraan kakkuvuokaan tai rasiaan.

Laitoin viiden raaka-aineen jäätelöön raikasta, trooppista vivahdetta tuovaa inkivääri-sitruunaruoho-tuorejuustoa ja raikastin jäätelöä vielä reilulla määrällä sitruunaa. Tuorejuustojäätelö, cheesecake ice cream, on amerikassa klassikko, mutta Suomessa harvemmin tavattu herkku. Juusto tuo jäätelöön yhtäaikaa sekä raikkautta että runsautta. Tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa tarjottuna jäätelö – tai jäätelökakku – sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Juhliin jäätelön päälle kasataan näyttävä mutta helppo koristelu ja välipalaksi jätskiä lusikoidaan suoraan purkista (hep!) tai jälkkärikulhosta.

Resepti

Jäätelöjuustokakku

pohja
180 g digestive-keksejä
70 g voita
1/2 tl jauhettua inkivääriä

jäätelömassa
200 g (1 prk) Crème Bonjour inkivääri-sitruunaruoho -tuorejuustoa
400 g (1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettu)
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
1 sitruunan kuori raastettuna
3/4 dl tuorepuristettua sitruunamehua

päälle
kauden marjoja tai hedelmiä
syötäviä kukkia

lisäksi
1 tuore mango soseutettuna (tai mangososetta)

Voit tehdä kakun pieneen vuokaan (halk. 17–18 cm), jolloin kakusta tulee korkeampi ja jäätelömassaa jää erilliseen rasiaan päälle tehtäviä jäätelöpalloja varten. Suuremmassa vuoassa (22–23 cm) kakusta tulee matalampi.

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää jauhettu inkivääri. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurun sekaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (voit laittaa alle leivinpaperin).

Laita kulhoon tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Lisää kermaa ja maito, vatkaa edelleen tasaiseksi.

Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta kuoren keltainen osa jäätelömassan sekaan. Purista sitruunasta mehu ja sekoita mehu massaan. Sekoita tasaiseksi. Voit pyörittää massaa jäätelökoneessa ilmavamman rakenteen aikaansaamiseksi tai kaataa massan suoraan irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Jos haluat tehdä kakun päälle jäätelöpalloja, laita erilliseen rasiaan noin kolme dl jäätelömassaa.

Jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen ja/tai hedelmien kanssa. Lisäkkeeksi sopii myös tuoreesta mangosta soseutettu kastike.

_____

 Tämä postaus on osa Suomen Blogimedian jaCrème Bonjourin yhteistyökampanjaa. Kehitämme Suolaa ja hunajaa -blogin Jonnan ja Jotain maukasta -blogin Marin kanssa uusista tuorejuustomauista reseptejä. Kevään uutuusmauista voit lukea lisää kampanjasivustolta.

_____


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paahdettu broccoliini-fetasalaatti
Next Post: Vaalea seljankukkasangria »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    6.5.2016 at 10:00

    Joo, sellainen kahden hengen välipala-annos 🙂

    Reply
  2. Päivi / Kokkeillaan says

    5.5.2016 at 17:18

    Tämä on selvästi annos kahdelle 🙂 Niille, jotka rrrrraaaakastavat jäätelöä!

    Reply
  3. Hannele says

    3.5.2016 at 20:43

    Kiitos, Heidi!
    Tämä oli niin hauska tehdä. Ja helppo. Noiden sanojen yhdistelmästä minä pidän 🙂

    Reply
  4. Unknown says

    1.5.2016 at 17:36

    No vau!!!

    -Heidi

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.