Tullaan tutuiksi!

Nappasin Pastanjauhajien ensimmäisen vuosikerran uumenista näin aloittelevalle bloggaajalle sopivan esittäytymiskaavakkeen. Meemimäinen listaus on vaikea, sillä minun on äärimmäisen hankala nimetä suosikkeja tai parhaita. Ehkä olen juuri sitä tilastotieteilijöiden inhoamaa keskikastia, jotka eivät lomakkeissa koskaan laita rastia ääripäiden vastausvaihtoehtoihin. Totta maar minulla on suosikkeja, mutta laajan suosikkijoukkion laittaminen järjestykseen siten, että top kolmonen (tai vitonenkaan) on eroteltavissa, on työlästä. Härkää sarvista:

Suosikkiraaka-aineet keittiössä: Sadonkorjuuaikaan en voi olla mainitsematta oman keittiöpuutarhan antimia. Läpi vuoden suosikkejani ovat valkosipuli ja sitruuna.

Suosikkikeittiövälineet: Kaasuhella, hyvässä terässä oleva veitsi ja Cuisipron viilaraastin.

Bravuuriruokani: Moni meille kylään tuleva toivoo leivinuunipitsaa. Oisko se bravuurini?

Mitä en osaa kokata?: Minä en osaa keittää perunoita. Potut jäävät joko raaoiksi tai sitten halkeilevat muhennosta muistuttavaksi pataruuaksi. Perunoiden keittäminen on avaruustiedettä.

Suosikkileipomus: Näin elokuussa minun tekee aina mieli (leipoa) mustikkakukkoa. Herkullista!

Lempiruoka: Ou nou! Yhtä ruokaa on ehkä täysin mahdoton mainita – ruoka ylipäätään on niin hyvää. Erilaiset salaatit ovat kyllä herkkuani ja niin moni muu hyvin tehty ruoka.

Lempijuoma: Vesi ja viini.

Paras ravintolakokemus: Olen ilokseni saanut käydä monissa ihanissa ravintoloissa. Jonkun ravintolan muistan hyvästä palvelusta, toisen ihanasta maisemasta, kolmannen tunnelmasta ja neljännen täydellisestä ruuasta. Useimmiten parhaiden ravintolakokemusten joukkoon pääsemiseksi vaaditaan ruuan lisäksi joku muukin (vaikka edellä mainittu) tekijä. Äkkipäätä kaksi kokemusta tulee mieleeni: Kävimme vastikään suunnittelematta ja spontaanisti syömässä Hellassa. Ruoka oli taivaallisen hyvää – en muista milloin olen viimeksi saanut syödä yhtä maukasta ja tasapainoista kokonaisuutta. Spontaani ”lähdetäänpä Hellaan” -meininki toi osansa. Usein suunnittelemme lähtevämme ulos syömään ja löydämmekin itsemme kokkaamasta (kun ei jaksanu kuivata hiuksia eikä etsiä vaatteita).

Toinen mieleen hiipivä ravintola on kaukana kotimaasta, Thaimaassa, Khao Lakista pohjoiseen. Pimeä, trooppisen lämmin ilta, ravintola kauniilla rannalla lyhtyjen ympäröimänä ja huippuruokaa. Ikimuistoinen oli myös mopomatka takaisin kotikylään, sillä olimme törmätä villisian tapaiseen kärsäkkääseen. Herran Kokin ilmiömäinen väistöliike pelasti sekä possun että meidät.

Suosikkikeittiöt: Välimeren keittiö ja aasialainen keittiö (kyllä, laajat on kaaret).

Suosikkiviinimaat: Espanja ja Chile, joskin muualtakin löytyy helmiä.

Suosikkidrinksu: Kylmistä drinksuista Mojito ja kuumista Irish Coffee ovat suokkareitani.

Similar Posts

One Comment

  1. Mukava löytää tämä blogisi ja aika paljon samoja mieltymyksiä minullakin.Ruoka ja sen hetkinen tilanne ovat käsikädessä onnistuneeseen nautintoon!TV:Hannele K kun en muista tunnuksia tänne….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.