Ulkona kuivattua paistia

Täydellinen, sisältä vielä punertava ilmakuivattu liha on valmista. Se ei ole ehkä kaikkien perinteiden mukaisesti tehtyä kuivalihaa, mutta henkäyksenohuiksi leikatut siivut ovat aivan käsittämättömän herkullisia. Ei mulla muuta.

17 Comments

 1. Hih, paistattelen nanosekunnin guruudessani. Ja sitten totean, että en kyllä oo 😀 Kuivaliha on tästä pohjoiseen tuikituttu juttu, ja kun juttelen vaikka Pudasjärvellä tosi kokeneiden lihakuivattajien kanssa, huomaan, etten tiedä yhtään mitään. Tuurilla mennään!

  Kiitos silti ajatuksesta, Johanna <3

 2. Ooooh, kylmäsavua olisi kyllä huippu kokeilla!

  Mikä se semmonen pääsiäinen on, kun ei pohjoiseen tulla?

 3. Jep! Paitsi minä en tehny mitään. Se oli tuuli, aurinko, pakkanen tai tuuri, joka työn teki. Kelit oli kieltämättä omituiset, mutta näemmä riittävän hyvät.

 4. Suolaa on riittävästi. Tähtäsin seitsemään prosenttiin, mutta voi olla, että laskut meni sekaisin ja tuli kutosta.

 5. Jepulisjee, juuri noin. Pakko laittaa pois silmistä, muuten siivut on suussa 🙂

 6. Aivan upean näköistä! Juuri sellaista, josta on vaarana vetää lihaöverit, ja sen jälkeen munuaiset huutaa hoosiannaa, vai miten se sanonta menikään.

 7. Olispa tollanen lihakimpale eväsrasiassa – tekis mieli hiihtämään Lappiin jollekin laavulle, sytyttää tuli, lämmitellä jäätyneitä näppejä, juoda kuumaa mehua termoksesta ja mutustella tuota kuivalihaa.

 8. Oi, oi miten herkullisen näköistä! En voi olla miettimättä mitä pieni kylmäsavustus tekisi vielä lihalle. Harmi, ettei olla tulossa pohjoiseen pääsiäisenä, oltais voitu poiketa maistiaisille :).

 9. Eipä tuohon muuta tarvitakaan. Upean näköistä lihaa! Oliko suola kohdillaan?

 10. Tuota ei varmaan voi olla veistelemättä vielä yhtä ja sitten vielä yhtä siivua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.