| | |

Vaahtokarkkilumiukot

Kolme vaahtokarkkia päällekkäin, lakua silmiksi, kaulaliinaksi, baskeriksi ja tukaksi ja avot, lumiukko on valmis. Vartalon osien ja koristusten kiinnittäminen onnistuu pikeerillä, jolla myös piparien koristelu ja pienten piparitalojen kokoaminen sujuu hyvin. 

****

Pikeeri

1 kananmunan valkuainen

1/2 tl sitruunamehua

3 – 3 1/2 dl tomusokeria

Sekoita valkuaisen sekaan vähitellen tomusokeri, lisää jossain vaiheessa sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi pikeeri vahvaan pakastepussiin, esimerkiksi minigrippiin. Leikkaa pussin kulmasta pikkuruinen pala pois ja pursottele menemään.

****

Kuvassa olevat pikkuruiset piparitalot ovat kuulkaa veikeitä tapauksia. Pysykää taajuudella, palataan niihin huomenissa.

5 Comments

  1. Pikkumökkejä oli hauska tehdä 🙂 Ei tarvinnut kuuman sokerin kanssa läärätä. Ensimmäinen joulu kymmeneen vuoteen ilman palaneita sormia.

  2. Hyvä siitä tulee! Katos, jos puoli silmää nukkuu, voi puolellatoista lukea ohjeita.

  3. Hauskan näköisiä lumiukkoja! 😀 Täällä on kakut uunissa ja tuumin mitä sitten tekisin, ehkä menisin nukkumaan, kolme edellistä yötä mennyt puolen silmän unilla… Toivottavasti kakkujen ohjeiden lukeminen onnistui, ei saa tulla paha kakku 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.