Valkosipuliset kärsivällisyysharjoitukset

Keittiötarhaus on mitä mainiointa kärsivällisyysharjoitusta. Kaikki kasvaa ja kypsyy ajallaan, ja jos ei tänä vuonna kasvakaan niin ehkä ensi vuonna. Hoputtaminen ei auta yhtään.

Erityistä kärsivällisyyttä vaatii valkosipulin kasvattaminen itusilmuista, jotka näkyvät kuvassa viininvärisinä terttuina. Puolikkaan pikkurillinkynnen kokoiset pikkupikkukynnet istutetaan maahan nyt ja syömäkunnossa valkosipulit saattavat olla jo vuonna 2014. Välivuosina tarkastellaan tuloksia, muokataan maata ja lisätään kakkaa tai muuta voima-ainetta. Ja taas odotellaan. Tämä taitaa olla sitä slow foodia!

Itusilmujen lisäksi maahan kätkeytyi osa tämän vuoden sadosta. Aleksandra-lajiketta laitoin myös kauppahallista ostettuina kynsinä. Pariin riviin tyrkkäsin lisäksi Viherlandiasta hommattua Revontuli-lajiketta, joka on kotimainen ja toivoakseni riittävän kestävä Perämeren rannallakin. Oikeista kynsistä sentään kasvaa vajaassa vuodessa mukavankokoisia, muutamaan kynteen jakaantuneita sipuleita.

Ja hei, muistathan, että Kokit ja Potit on myös Facebookissa. Blogin oikeassa laidassa olevaa ”Kokit ja Potit facebookissa” -logoa klikkaamalla pääset tykkäämään. Hip ja sinne!

4 Comments

  1. Mitä superkärsivällisyyttä, Nanna! Wow. Hyvää kannatti odottaa.

  2. No minä istutin 4 vuotta sitten uuden kasvimaan reunaan keväällä valkosipulia taimina. Luulin , ettei niistä mitään tule , joskus vähän valkosipulita tuoksuvaa ruohoa…mutta, toden totta, tänä vuonna sain yhtäkkiä mahtavan sadon… olivatpa herkkuja, mutta kyllä tosiaan kesti!

  3. Blogilla uudistettu ulkonäkö! Sitä on näköjään liikkeellä, yks jos toinenkin tuunaa.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.