• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kala- ja merenelävät

Varhaiskaalia ja katkarapuja kookosmaidossa

Lehdet ja blogit pullistelevat kevättä. Useimmissa ruokajutuissa sana kevät on kylläkin korvattu sanalla parsa. Sama asia. Toinen synonyymi keväälle on varhaiskaali. Tänä keväänä olen takertunut tavallistakin tiukemmin ruokamaailman kevääseen, sillä meillä tarvotaan edelleen lumessa. Vappuna istutaan terassilla (toppatakeissa) vain, jos kinoksille näytetään rautalapion, petkeleen ja kangen rautaista voimaa. Kasvihuoneelle tien jo raivasin, tärkeimmät asiat ensin.

Kookosmaidossa haudutettu varhaiskaali maistui sekä keväälle että kaukomaille. Molemmat kelpaisivat minulle juuri nyt.

****

Varhaiskaalia ja katkarapuja kookosmaidossa

1 pienehkö varhaiskaali
4 dl kookosmaitoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2-1 chilinpalko (meillä viime kesän kuivattua satoa)
suolaa
loraus öljyä

180-200g katkarapuja
kalakastiketta tai soijaa

Puolita kaali ja poista kova kanta. Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, pieni myös chili. Kuumenna pannulla tai wokissa öljyä ja paista parisen minuuttia öljyssä valkosipuli- ja chilisilppua. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaalisuikaleet ja anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä ja hauduta hiljalleen 15-20 minuuttia eli kunnes kaali on hieman kypsynyt mutta on vielä suussa rapsahtelevaa.

Sulata tarvittaessa katkaravut kaalin hautuessa. Lisää ravut pannulle vasta kypsennyksen lopussa ja sekoita. Lisää suolaa. Anna rapujen lämmetä muutama minuutti. Voit maustaa padan kalakastikkeella ja/tai soijalla joko valmiiksi tai laittaa ne pöytämausteeksi, jolloin jokainen saa maustaa kaalinsa makunsa mukaan. Tarjoa kaalihauduke riisin kanssa.

****


10 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Lime-sitruunasima
Next Post: Ylistys keväälle – varhaiskaalisalaatti »

Reader Interactions

Comments

  1. Merja says

    13.5.2012 at 16:57

    Kiitos ohjeesta, oli hyvää:)

    Reply
  2. Hannele says

    30.4.2012 at 07:39

    Totta, Markus! Ja mekin ollaan vasta Suomen puolessa välissä. Mutta on se luonto ihmeellinen: parissa päivässä lumet ovat sulaneet liki täysin (kasoja lukuun ottamatta), jihuu, joten pian päästään täälläkin tositoimiin!

    Reply
  3. Markus says

    29.4.2012 at 22:16

    Suomi on iso maa. Kehä ykkösen tuntumassa on jo palsta käännetty ja lannat levitetty. Niin ja otsa poltettu auringossa samaan syssyyn.

    Reply
  4. Hannele says

    28.4.2012 at 08:42

    Riikka, tuolla FBn puolella yksi lukija oli tirauttanut pataan limeä – toimii taatusti!

    Reply
  5. Riikka says

    27.4.2012 at 00:49

    Oooh taatusti menee täälläkin kokeiluun!

    Reply
  6. Hannele says

    26.4.2012 at 18:48

    Come on, Camppis! Kaali on liian hyvää käytettäväksi vain kerran vuodessa. Kaali on loistavaa esim. kesäwokissa ja salaatissa ja vaikka missä. Ei sillä, kääryleet on herkkua!

    Reply
  7. Sari - CampaSimpukka says

    26.4.2012 at 06:52

    Hyvä idea! Minä en tee kaaliruokia kuin oikeastaan kerran vuodessa, loppukesästä askartelen kääryleitä. Mutta tämä ohje näytti niin herkulta, että pitää kyllä kokeilla!

    Reply
  8. Anonyymi says

    25.4.2012 at 19:52

    Mmmm… jos en olisi juuri syönyt niin olisi tullut nälkä. Varhaiskaalia ei ole tullut kaupassa vastaan, parsaa on kyllä hienot valikoimat. Pitääkin huomenna katsoa kaalin tarjonta, muita aineksia löytyy…

    Reply
  9. Hannele says

    25.4.2012 at 18:39

    Hyvä! Kaalia pitää olla aina keväällä kaapissa.

    Reply
  10. Jokihaka Kokkaa says

    25.4.2012 at 14:46

    Mainio resepti! Varhaiskaali on ihan mahtavaa… Menee kokeiluun jahka saan ravut haettua, kaalia on jo!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.