| | |

Vege-rendang – maailman paras ruoka kasvisversiona

Vege-rendang on kasvisversio maailman parhaaksi valitusta rendang-ruoasta. Tee tätä!

Vege-rendang on täyteläinen ja maukas kasvisruoka.

Kuvassa ruoka on valkoisella, kultareunaisella lautasella. Rendang-kastike on riisin päällä, ja ruoan päällä on tuoretta korianteria, punaisia chilirenkaita sekä limetinlohkoja. Limetinlohkoja on pienellä lautasella myös klo kahden kohdalla.

Vege-rendang on loistava ruoka monella tapaa. Maut ovat intensiiviset ja ruoan valmistus perinteistä lihaversiota selvästi nopeampaa. Makumaailmailmaltaan rendang on moninainen ja vivahteikas, täynnä makua ja raikkautta.

Ruoka on pöydässä puolessa tunnissa – kuten arjentaklaajan kuuluukin –, jos maustetahnan tekee etukäteen. Tahnaa voi tehdä vaikka triplasatsin viikko etukäteen ja tarvittaessa vaikka pakastaa.

Tarjoa rendang esimerkiksi riisin kanssa. Päälle sopivat hyvin korianteri sekä tuore chili. Laita tarjolle myös limetin lohkoja, jotta hapokuutta saa helposti halutessaan lisää.

Muista kokeilla myös näitä helppoja arkiruokia. Kaikkiin ruokiin voit vaihtaa proteiinin mielesi mukaan:

Vege-rendang on täyteläinen ja maukas kasvisruoka. Kuvassa ruoka on valkoisella, kultareunaisella lautasella. Rendang-kastike on riisin päällä, ja ruoan päällä on tuoretta korianteria, punaisia chilirenkaita sekä limetinlohkoja. Limetinlohkoja on pienellä lautasella myös klo kahden kohdalla.

Vege-rendang

Vege-rendang on kasvisversio maailman parhaasta ruoasta
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys35 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

maustetahna

  • 1 pieni sipuli tai salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1–2 tuoretta punaista chiliä (tai chilirouhetta maun mukaan)
  • 1 sitruunanruoho (8–10 cm tyvestä)
  • 1 tl kurkumaa
  • hieman mustapippuri myllystä
  • 2 rkl kookosöljyä (myös muu öljy käy)

rendang

  • 1 pkt nyhtökauraa (maustamaton)
  • 4–5 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 4 kaffirlimetin lehteä (tai puolikkaan limen mehu ja kuoriraaste)
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl suolaa

lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • limetinlohkoja
  • tuoretta chiliä silputtuna

Tee näin

  • Valmista ensin maustetahna.
  • Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
  • Lohko myös chili sekä sitruunaruoho.
  • Laita kaikki tahnan ainekset mortteliin tai pieneen tehosekoittimeen ja nuiji tai aja tahnaksi.
  • Laita tahna pannulle ja paista muutama minuutti, jotta mausteet avautuvat.
  • Lisää kookosmaito, soija, nyhtökaura, kaffirlimetin lehdet (tai lime) ja sekoita.
  • Mausta sokerilla ja suolalla.
  • Hauduta pienellä lämmöllä puolisen tuntia.
  • Tarjoa vege-rendang keitetyn riisin kanssa. Keitä riisi rendangin hautuessa.
  • Viimeistele tuoreella korianterilla ja purista limetin mehua halutessasi annoksen päälle.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Pinterestissä? Tule mukaan!