| | |

Vegewrapit hummuksella ja fetalla

Arki ja ruoanlaitto on sanayhdistelmä, joka saattaa saada aikaan syviä huokauksia ja vielä syvempiä otsaryppyjä. Kuulostaako kotoisalta? Hyvä, en ajatellutkaan olevani ainoa. Ei siis ole ihme, että nettihaut, joihin kirjoitetaan sana helppo, liittyvät useimmiten ruokaan: helppo resepti, helppo ruoka, helppo suklaakakku. Helppoja ruokia suositumpaa on vain helppo elämäehkä sitä googlataan silloin kun pelkkä ruoanlaiton helppous ei enää riitä. Nopea on toinen suosittu hakutermi, joka nivoo yhteen reseptejä, joskin vielä useammin apua haetaan nopeaan laihduttamiseen. 

Helppoon elämään tai nopeaan laihduttamiseen ei minulla(kaan) ole viisastenkiviä, mutta helppoja ja nopeita reseptejä kaipaaville kotikokeille minulla on hyviä uutisia. Syksyn aikana Blogiringin blogeissa julkaistaan aina maanantaisin taatusti testattuja ja nopeita arkiruokareseptejä, joilla arkiruoan saa pöytään 20 minuutissa.

Reseptien lomassa saatat nähdä häivähdyksen oranssia, sillä Fiskars lähetti kampanjassa mukana oleville blogeille testattavaksi huikean paketin Functional Form keittiötyövälineitä helpottamaan arkiruoanlaittoa. Paketissa oli monta keittiössämme klassikkoasemassa olevaa tuotetta, kuten yleissakset, sekä paljon meille uusia tuotteita. Pieni, sahalaitainen keittiöveitsi sekä kasaantaittuva siivilä ovat olleet käytetyimmät työvälineet. Myös esimerkiksi taitettava raastin, muotoilultaan uudenlainen kaulin ja sitruspuristin ovat suunnittelultaan oivaltavia.

Vegewrapit hummuksella ja fetalla ovat helppoja ja nopeita, tottakai. Ruokaisuutta wrappiin tuo hummus ja paistetut munakoisot, joita kannattaa annostella reilulla kädellä. Kun sisään sulloo reilusti myös vihanneksia, on salaatti samassa paketissa.

****

Vegewrapit hummuksella ja fetalla
neljä wrapia

hummus
noin 2½ dl kypsiä kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa (n.½ tl tai maun mukaan)
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
(tilkka vettä)

paistetut munakoisot
1 munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
n. 2 rkl omenaviinietikkaa

lisäksi
vihanneksia (tomaattia, kurkkua, paprikaa)
fetajuustoa
lehtipersiljaa
tortilloita tai käärimiseen sopivia rieskoja
halutessasi luonnonjugurttia kastikkeeksi

Leikkaa ensin munakoiso ohuiksi, noin 1/2 sentin viipaleiksi ja ripottele viipaleiden päälle suolaa. Jätä munakoisot odottamaan ja jatka hummuksen teolla.

Valuta kikherneet säilöntäliemestä, huuhtele ja valuta uudelleen. Voit soseuttaa hummuksen blenderissä tai sauvasekoittimella. Laita valutetut kikherneet (blenderin) kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, laita kikherneiden joukkoon. Lisää myös sitruunamehu, suola sekä oliiviöljy. Surauta tasaiseksi massaksi. Mikäli tahna on liian paksua, voit ohentaa sitä pienellä määrällä vettä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua tai suolaa. Mausta mustapippurirouheella.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuivaa munakoisoviipaleista pinnalle kohonnut neste. Paista viipaleita reilussa öljyssä molemmin puolin. Lisää hieman suolaa ja pirskottele päälle omenaviinietikkaa.

Leikkaa vihannekset sopiviksi paloiksi. Kokoa wrapit laittamalla alle hummusta ja paistettuja munakoisoviipaleita. Kasaa päälle vihanneksia, murentele fetajuusto ja kääräise wrapiksi.

****
 

Yhteistyössä Fiskars