• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Juomat Kesäruoka

Vesimelonisangria

Kuuma kesäpäivä vaatii kylmän juoman – tietenkin! Yksi suosikeistamme on vesimelonisangria: paljon kylmiä vesimelonikuutioita, hieman limettiä, valkoviiniä ja kuplivaa vettä (1:1) sekä makeutukseksi moneen kesäiseen juomaan sopivaa, simppeliä sokerisiirappia.

Vedestä ja sokerista (1:1) kiehautettua siirappia on meillä usein kesäisin jääkaapissa maustamattomana tai joko inkiväärillä tai raparperilla maustettuna. Kun siirappia on jääkaapissa, saa tarhuri tai yllätysvieraat drinkin käteen nopeasti.

 

Resepti

Vesimelonisangria

sokerisiirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria

sangria
reilusti vesimelonikuutioita
limettiä viipaleina tai lohkoina (osan voi puristaa mehuksikin)
valkoviiniä (1 osa)
hiilihapotettua vettä (1 osa)
sokerisiirappia

jääpaloja

Yllä olevalla siirappiohjeella tulee 1 1/2 dl sokerilientä (150 ml =  10 rkl). Itsellesi sopivan makeusasteen saat selville tietysti kokeilemalla, mutta jos teet sekoitat 5 dl valkoviiniä ja 5 dl hiilihapotettua vettä sekä em. siirappimäärän, on juoman makeus melko lähellä sopivaa. Eli 1 dl viinin ja veden sekoitusta ja 1 rkl siirappia. Huomiothan viinin makeusasteen vaikutuksen juomaan. Rutikuiva viini saattaa kaivata hiemen yllä mainittua enemmän makeutusta.

Keitä siirappi kiehauttamalla kattilassa vesi ja siihen lisätty sokeri. Sekoita tasaiseksi liemeksi ja jäähdytä. Kuutioi vesimeloni ja lohko limetti. Voit laittaa hedelmät maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi valkoviinin ja siirapin sekoitukseen. Vesimelonipalat voi myös viilentää kohmeisiksi pakastimessa, puoli tuntia riittää. Mausta juoma halutessasi tilkalla limetin mehua. Hiilihapotettu vesi kannattaa sekoittaa juomaan vasta juuri ennen tarjoilua.

_____


22 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tukholma – sykkivä ja rento ruokakaupunki
Next Post: Radler eli sitruunainen olut »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    23.7.2014 at 10:16

    Näillä helteillä aika hyvä idea!

    Reply
  2. Nelle says

    23.7.2014 at 03:31

    Heei, tämähän pitää ottaa kokeiluun 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    21.7.2014 at 12:38

    Mahtava kuulla, Anna! Kiitos, kun palasit jakamaan onnistumisesi 🙂

    Reply
  4. Anna says

    21.7.2014 at 12:14

    Kiitos tästä! Kokeilin ja onnistui erittäin hyvin! Todella hyvää, suosittelen! 🙂

    Reply
  5. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    15.7.2014 at 14:04

    Kiitos myös vodkavinkistä! 🙂

    Reply
  6. Hannele says

    15.7.2014 at 11:17

    Luin muuten jostain, että jos sokerisiirappiin laittaa tilkan vodkaa, säilyy se jääkaapissa kuukausisotalla.

    Vesimeloni on!!

    Reply
  7. Hannele says

    15.7.2014 at 11:16

    Tervetuloa kommenttilootaan, Anna! Vesimeloni on yksi kesän superherkuista. Onkohan raikkaampaa raaka-ainetta olemassakaan!

    Reply
  8. Ruokasurffausta - Anna says

    15.7.2014 at 10:39

    Hyvä idea! Vesimeloni on ihanan raikas ja varmasti toimii hyvin nimenomaan valkkaripohjaisissa juomissa. Testailuun 🙂

    Reply
  9. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    14.7.2014 at 13:06

    Hyvä vinkki Hannele, täytyypä tekaista siirappia jääkaappiin valmiiksi 🙂 ihana kesädrinkki muutenkin, juuri kirjoittelen blogiin vesimeloniherkusta. Vesimeloni on aivan mielettömän ihana kesäruoka (tai juoma!).

    Reply
  10. Hannele says

    14.7.2014 at 10:08

    Kiitos, etsiydyin tietysti heti herkkujen ääreen! Vinkkasin talviunilta heräämisestäsi blogin Facebookin puolella – jos jollakin muullakin on jäänyt riemu huomaamatta.

    Reply
  11. Jokihaka Kokkaa says

    14.7.2014 at 09:08

    Joo, taas mennään! Tervetuloa vaan tutustumaan 🙂

    Reply
  12. Pieta says

    14.7.2014 at 08:53

    Kiitos! 🙂

    Reply
  13. Hannele says

    14.7.2014 at 08:23

    Hyvä! En vaan ihan totta puhuen tiedä, voiko tätä juomaa edes kutsu sangriaksi. Veden ja viinin sekoitusta. Mutta raikasta ja hyvää se on. Ja vesimeloni on ihan loistava melkein miten vain nautittuna.

    Reply
  14. Hannele says

    14.7.2014 at 08:22

    Me kannatettiin samaa joukkuetta, mutta tunnelmaa viilentämään tarvittiin silti sangriaa.

    Reply
  15. Hannele says

    14.7.2014 at 08:21

    Jokihaka! MIKÄ ILO! Ihan parasta!
    Tervetuloa taas kommenttilootaan! Nimim. joko blogitaukosi on päättymässä?

    Reply
  16. Jokihaka Kokkaa says

    14.7.2014 at 07:57

    Menee testiin 🙂

    Reply
  17. Päivi / Kokkeillaan says

    13.7.2014 at 17:15

    Illan finaali voi kuumentaa ilmapiiriä niin, että tämmöinen viilentäjä on tarpeen 🙂

    Reply
  18. Hanna says

    13.7.2014 at 17:05

    Siis miksei ole tullut mieleenkään laittaa vesimelonia sangriaan vaikka sitä kaikkialle muualle ruukaankin tunkea? Kiitos vinkistä, menee takuulla kokeiluun 🙂

    Reply
  19. Hannele says

    13.7.2014 at 13:08

    Kitos, Rommirusina! Just laitoin viinin kylmään ja kuutioin vesimelonin valmiiksi. Finaalijuomaa illaksi 🙂

    Reply
  20. Hannele says

    13.7.2014 at 13:07

    Oi, ONNEA, Pieta! Ja voimia odotukseen!

    Alkoholiton viini sopii tähän varmasti hyvin. Se olisi hyvä vaihtoehto meille ei-raskaillekin!

    Reply
  21. Rommirusina says

    13.7.2014 at 12:47

    Onpas tosi kiva ja raikas kesäjuoma, tuommoinen kyllä maistuisi näillä helteillä.

    Reply
  22. Pieta says

    13.7.2014 at 12:15

    Ooh, pitääpä kokeilla. Siis jos löytyy jostain alkoholitonta viiniä. Ihan viimeisillä viikoilla mennään… Vauva ei silti taitais tykätä, jos tässä vaiheessa sais tujumpaa juomaa.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.