|

Weetabix-broileria sherrykastikkeella

Tämän viikonlopun alkuperäissuunnitelma oli sulatella suksiin luistoa, pistää pitoa pohjaan ja lykkiä ladulla. Mielikuvissa aurinko paistoi, hiihto kulki ja hanget hohtivat. Todellisuudessa lunta tuli taivaan täydeltä ja pakkasmittari näytti liki viittätoista. Aamukahvin äärellä vaihdoimme suunnitelmaa ja päätimme harrastaa hiihdon sijaan ruuanlaittoa. Erinomainen varasuunnitelma!

Herra Kokki ideoi ihanaisen illallisen, joka tähdättiin talviklassikolle. Idea panerointiin lähti pöydällä lojuneesta Weetabix-paketista ja kastike sai alkunsa sherrypullon pohjista. Panerointi piti rintafileet mehukkaina ja makea kastike oli täydellinen kumppani sekä lihalle että lisukkeena toimineille hunajaisille juureksille.

****

Weetabixilla paneroidut broilerfileet

broilerin maustamattomia rintafileitä
vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 weetabix per rintafile
suolaa
pippuria

Nuiji tarvittaessa rintafileitä tasaisemmaksi paistamisen helpottamiseksi. Hiero pintaan hieman suolaa. Laita yhteen kippoon venhäjauhoja ja mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna toiseen kippoon ja vatkaa kevyesti haarukalla, jotta rakenne rikkoutuu. Murustele kolmanteen kippoon weetabixit. Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi weetabixmurussa. Paista keskilämpöisellä pannulla, pienessä öljy/voi määrässä fileen paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia per puoli. Kaasuliedellä liekin täytyi olla hieman alle puolen tehon, jottei leivite kärtsännyt.

****

Sherrykastike

1 1/2 dl sherryä tai portviiniä
hunajaa
sokeria
suolaa
pippuria
2-3 rkl valkoista balsamicoa (tai esimerkiksi omenaviinietikkaa)
kastikesuurustetta

Kaada portviini pieneen kasariin ja anna lämmetä. Mausta suolalla, sokerilla ja hunajalla. Maistele, jotta makujen tasapainosta tulee mieleinen. Kastike saa olla makeahkoa. Lisää etikkaa, josta kastike saa terää. Keittele kymmenisen minuuttia ja suurusta kastikesuurusteella.

****

Similar Posts

2 Comments

  1. Sait, Jasu, kuulostamaan yhdistelmän todella kummalliselta! Mutta ruoka toimi kyllä.

    Sherrystä olen tismalleen samaa mieltä.

  2. Propseja siitä, että saat yhdistettyä sherryn ja weetabixit samaan ruokaan. Sherry on kyllä ihan kunkku sekä ruoanlaitossa että lasissa ruoan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.