Go Back
+ servings

Punajuuri-appelsiinisalaatti inkiväärillä

Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 4-5 pienehköä punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyäsuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 appelsiinia
  • sushi-inkivääriä eli garia maun mukaan
  • hieman inkiväärin säilöntälientä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori ja lohko punajuuret.
  • Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille, kaada päälle öljy, sekoita ja ripottele hieman suolaa.
  • Paahda punajuuria uunissa noin 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Voit korostaa punajuurien makeutta pienellä määrällä hunajaa. Valuta hunaja kuumien lohkojen päälle ja sekoita.
  • Punajuurien paahtuessa fileoi appelsiinit eli kuori appelsiineista sekä oranssi että valkoinen kuori veitsellä hedelmälihan pintaa myötäillen. Leikkaa kalvojen vierestä appelsiinit lohkoiksi.
  • Yhdistä paahdetut punajuuret (kylmänä tai lämpimänä), appelsiinilohkot ja haluamasi määrä sushi-inkivääriä. Voit käyttää kastikkeena inkiväärin säilöntälientä.