Go Back

Minttusuklaajuustokakku

Raaka-aineet

pohja (noin 17 cm:n vuokaan)

  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 dl perunajauhoja
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g minttusuklaata

koristeet

  • tuoreita marjoja
  • syötäviä kukkia

Tee näin

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen. HUOM! Jos sinulla on isompi (22–23 cm) irtopohjavuoka, tuplaa pohja. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
  • Sulata suklaat vesihauteessa.
  • Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  • Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
  • Sekoita suklaasula, kerma-tuorejuustoseos sekä valkuaisvaahto.
  • Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
  • Koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.