Meksikolainen linssipata suklaalla
Meksikolainen linssipata on helppo arkiruoka – ja se sisältää suklaata!
Esivalmistelu5 minutes mins
Kypsennys25 minutes mins
Valmistusaika30 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4
- 2 dl punaisia linssejä (kuivia)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 25 g tummaa suklaata (50–70%)
- puolikkaan limetin mehu
- 1 tl suolaa
- 1 –2 avokadoa
- tuoretta lehtipersijaa tai korianteria
- riisiä
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
Lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia, jotta mausteet aukeavat.
Huuhtele linssit.
Laita kasariin sipulisilpun joukkoon linssit, tomaattimurska, vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkki) ja tomaattipyre.
Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
Lisää suklaa ja sekoita huolellisesti.
Mausta limetinmehulla ja suolalla.
Keitä riisi linssipadan valmistuessa.
Tarjoa linssipata avokadon ja lehtipersiljan sekä riisin kanssa.