Go Back
+ servings
Meksikolainen linssipata suklaalla on helppo ja nopea arkiruoka. Kuvassa linssipata on punaisessa kahvallisessa padassa. Ruoan päällä on avokadoviipaleita ja jalapenosiivuja. Vasemmassa yläkulmassa on riisikulho.

Meksikolainen linssipata suklaalla

Meksikolainen linssipata on helppo arkiruoka – ja se sisältää suklaata!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 dl punaisia linssejä (kuivia)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 25 g tummaa suklaata (50–70%)
  • puolikkaan limetin mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 –2 avokadoa
  • tuoretta lehtipersijaa tai korianteria
  • riisiä

Tee näin

  • Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
  • Lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia, jotta mausteet aukeavat.
  • Huuhtele linssit.
  • Laita kasariin sipulisilpun joukkoon linssit, tomaattimurska, vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkki) ja tomaattipyre.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Lisää suklaa ja sekoita huolellisesti.
  • Mausta limetinmehulla ja suolalla.
  • Keitä riisi linssipadan valmistuessa.
  • Tarjoa linssipata avokadon ja lehtipersiljan sekä riisin kanssa.