Go Back
+ servings

Suklaakakku oliiviöljyllä

Suklaakakku oliiviöljyllä on yksi ihanimmista suklaakakuista. Täyteläinen ja täydellinen. Tee tätä!
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys35 minutes
Annokset: 8

Raaka-aineet

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 dl intiaanisokeria
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 kananmunaa (erottele valkuaiset ja keltuaiset(

Tee näin

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Lisää suklaasulaan öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  • Lisää seokseen intiaanisokeri. Anna sokerin sulaa.
  • Ota suklaaseos pois vesihöyryn päältä ja lisää suola sekä keltuaiset.
  • Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää valkuaisvaahtoon vähitellen sokeri samalla vatkaten. Älä vatkaa aivan kovaksi vaahdoksi, kuten marenkia tehdessä vatkaisit, jotta vaahto on helpompi sekoittaa suklaamassan sekaan.
  • Sekoita varovasti valkuaisvaahto suklaamassaan.
  • Vuoraa noin 23 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  • Kaada taikina leivinpaperin kakkuvuokaan.
  • Paista 35–40 minuuttia. Kakku on valmis, kun kakkuun tökätty tikku tai veitsi tulee ulos puhtaana. Älä huoli, siitä huolimatta kakku on hyvin pehmeä ja mutakakkumainen.
  • Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.