Kermainen tomaattipasta
Helppo tomaattipasta samaa lempeyttä raikkaasta kermasta
Esivalmistelu10 minutes mins
Kypsennys15 minutes mins
Valmistusaika25 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 2 –3
- 400 g 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
- 1 tl suolaa
- 2–3 tl hunajaa
- 1 dl kaurakermaa
- pastaa (noin 180–200 g)
- parmesaania tai pecorinoa
- tuoretta basilikaa
Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
Lisää tomaattimurska.
Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
Lisää kerma ja kuumenna.
Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.