Go Back
+ servings

Kermainen tomaattipasta

Helppo tomaattipasta samaa lempeyttä raikkaasta kermasta
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 2 –3

Raaka-aineet

  • 400 g 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 shalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • 1 dl kaurakermaa
  • pastaa (noin 180–200 g)
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
  • Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  • Lisää tomaattimurska.
  • Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
  • Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
  • Lisää kerma ja kuumenna.
  • Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
  • Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
  • Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.