Sitruunainen katkarapupasta
Sitruunainen katkarapupasta on helppo, nopea ja maukas arkiruoka.
Esivalmistelu5 minutes mins
Kypsennys10 minutes mins
Valmistusaika15 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4 annosta
- 250 g spaghettia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
- 1/2 chili
- 1 sitruuna (kuori ja mehu)
- 3–4 rkl pieniä kapriksia (1 pieni prk)
- 180 g pakaste katkarapuja (1 pss)
- 150 g creme fraichea
- 1 ruukku basilikaa (tai lehtipersiljaa)
- kourallinen pecorinoa tai grana padanoa raastettuna
- suolaa
- pippuria
Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
Keitä pasta al denteksi.
Pastan keittyessä tee muut valmistelut.
Pilko valkosipuli ja punasipuli.
Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla. Raasta sitruunan kuori (keltainen osa) ja pilko chili.
Lisää pannulle sitruunan kuori, chili ja kaprikset. Paista hetki.
Lisää pannulle ravut, raastettu juusto, creme fraiche ja pilkottu basilika. Purista sitruunan mehu sekaan.
Valuta pasta ja sekoita pasta muiden ainesten joukkoon.
Mausta pippurilla ja suolalla. Hämmennä kunnolla kaikki sekaisin. Jos pasta tuntuu makuusi liian tukuisalta voit lisätä keitinvettä lisää sekaan.
Viimeistele vielä juustoraasteella ja basilikalla.