Go Back
+ servings
Sitruunainen rapupasta

Sitruunainen katkarapupasta

Sitruunainen katkarapupasta on helppo, nopea ja maukas arkiruoka.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika15 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 250 g spaghettia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 1/2 chili
  • 1 sitruuna (kuori ja mehu)
  • 3–4 rkl pieniä kapriksia (1 pieni prk)
  • 180 g pakaste katkarapuja (1 pss)
  • 150 g creme fraichea
  • 1 ruukku basilikaa (tai lehtipersiljaa)
  • kourallinen pecorinoa tai grana padanoa raastettuna
  • suolaa
  • pippuria

Tee näin

  • Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
  • Keitä pasta al denteksi.
  • Pastan keittyessä tee muut valmistelut.
  • Pilko valkosipuli ja punasipuli.
  • Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla. Raasta sitruunan kuori (keltainen osa) ja pilko chili.
  • Lisää pannulle sitruunan kuori, chili ja kaprikset. Paista hetki.
  • Lisää pannulle ravut, raastettu juusto, creme fraiche ja pilkottu basilika. Purista sitruunan mehu sekaan.
  • Valuta pasta ja sekoita pasta muiden ainesten joukkoon.
  • Mausta pippurilla ja suolalla. Hämmennä kunnolla kaikki sekaisin. Jos pasta tuntuu makuusi liian tukuisalta voit lisätä keitinvettä lisää sekaan.
  • Viimeistele vielä juustoraasteella ja basilikalla.