Nopea myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsakeitto on helppo ja nopea arkiruoka. Lempeälle kurpitsalle vastapainoa voi antaa harissalla.
Esivalmistelu10 minutes mins
Kypsennys20 minutes mins
Estää ruudun sammumisen
Annokset: 4
- 1 myskikurpitsa noin 1 kg
- 2 perunaa
- 7 dl kasvislientä
- 1 –3 rkl harissatahnaa
- 2 dl kookoskermaa
- suolaa
- hieman agavesiirappia tai hunajaa
- hieman sitruunamehua
Halkaise pesty kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Voit halutessasi kuoria kurpitsan mutta se ei ole välttämätöntä.
Pese (ja kuori) perunat.
Paloittele kurpitsa ja perunat.
Laita kattilaan kasvikset ja kasvisliemi.
Keitä kasvikset kypsiksi (noin 20 min.).
Lisää harissa ja kookoskerma (sekä halutessasi sitruunamehu).
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarkista maku ja säädä tarvittaessa makua suolalla ja agavesiirapilla tai hunajalla.
Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi ituja, krutonkeja tai paahdettua sipulia.