Go Back
+ servings

Nopea myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto on helppo ja nopea arkiruoka. Lempeälle kurpitsalle vastapainoa voi antaa harissalla.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 myskikurpitsa noin 1 kg
  • 2 perunaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 –3 rkl harissatahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • suolaa
  • hieman agavesiirappia tai hunajaa
  • hieman sitruunamehua

Tee näin

  • Halkaise pesty kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Voit halutessasi kuoria kurpitsan mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Pese (ja kuori) perunat.
  • Paloittele kurpitsa ja perunat.
  • Laita kattilaan kasvikset ja kasvisliemi.
  • Keitä kasvikset kypsiksi (noin 20 min.).
  • Lisää harissa ja kookoskerma (sekä halutessasi sitruunamehu).
  • Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarkista maku ja säädä tarvittaessa makua suolalla ja agavesiirapilla tai hunajalla.
  • Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi ituja, krutonkeja tai paahdettua sipulia.