Valmista ensin uunikuivatut tomaatit.
Halkaise tomaatit ja laita ne uunivuokaan leikkaupinta ylöspäin.
Huiski päälle hieman oliiviöljyä (noin 1 rkl) sekä suolaa. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1 - 1 1/2 tuntia. Voit tehdä tomaatit jo edellisenä päivänä ja säilyttää rasiassa jääkaapissa.
Leikkaa munakoisot noin 1/2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkauspinnalle suolaa anna tekeytyä puolisen tuntia. Kuivaa munakoisoista irronnut neste talouspaperilla. Sivele viipaleille oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Mausta kuumat munakoisot sitruunamehulla. Lisää tarvittaessa pieni ripaus makeutta (sokeri tai hunaja).
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Keitä linssit kypsäksi (noin 20 minuuttia, belugalinsseihin jää napakka purutuntuma).
Valuta mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois. Mausta punaviinietikalla ja tarvittaessa pienellä määrällä suolaa.
Kokoa salaatti: revi salaatinlehdet pohjaksi ja sekoita hienonnetut yrtit salaatin sekaan (jätä muutama kaunis lehti koristeluun). Laita linssit ja munakoisot salaatin päälle. Laita päälle uunikuivatut tomaatit.
Voit murustella päälle myös fetajuustoa.