Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hernerisotto
Hernerisotto syntyy helposti pakasteherneistä. Viehättävän vihreä risotto sopii arkeen ja juhlaan!
Esivalmistelu
10
minutes
mins
Kypsennys
20
minutes
mins
Valmistusaika
30
minutes
mins
Kokkaustila
Estää ruudun sammumisen
Annokset:
4
Raaka-aineet
4
dl
risottoriisiä
1
pieni sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
noin 8 dl kasvislientä
kuumana
200
g
herneitä
pakaste
1-2
rkl
sitruunamehua
kourallinen parmesaania raastettuna
muutama mintun lehti
hieman mustapippuria
suolaa
Tee näin
Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
Soseuta herneet. Voit jättää hieman herneitä koristeeksi. Lisää hernesoseen sekaan sitruunamehua sekä pieni ripaus suolaa. Jätä odottamaan.
Hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia.
Kaada riisin joukkoon valkoviini, sekoita hyvin voimakkaasti ja anna nesteen imeytyä riisiin. Esimerkiksi pallovispilä sopii sekoittamiseen hyvin.
Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
Sekoita ajoittain voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä, näin rakenteesta tulee kermainen.
Anna liemen aina haihtua ennen seuraavaa kauhallista.
Kun risotto on liki valmista, lisää joukkoon hernesose. Sekoita.
Lisää parmesaani, sekoita.
Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Muista jättää risotto valuvan löysäksi.
Mintun lehdet voit ripotella risoton päälle tai halutessasi hienontaa risoton sekaan.
Tarjoile heti siltään tai vaikka paistetun kalan kanssa.
Vinkit!
Jos toiveenasi on vegaaninen risotto, jätä parmesaani pois. Risoton päälle voit halutessasi raastaa vegaanista parmesaania.