Go Back
+ servings
Hernerisotto hehkuu kevättä! Kuvassa risotto on vanhalla kukkareunaisella lautasella. Päällä on kokonaisia herneitä sekä muutama pieni minunlehti. Kuvan ylälaidassa on laseja, toisen lautasen rauna ja vasemmassa laidassa pieni puualusta, jossa on juutoa, sekä viinipullo.

Hernerisotto

Hernerisotto syntyy helposti pakasteherneistä. Viehättävän vihreä risotto sopii arkeen ja juhlaan!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 8 dl kasvislientä kuumana
  • 200 g herneitä pakaste
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • kourallinen parmesaania raastettuna
  • muutama mintun lehti
  • hieman mustapippuria
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
  • Soseuta herneet. Voit jättää hieman herneitä koristeeksi. Lisää hernesoseen sekaan sitruunamehua sekä pieni ripaus suolaa. Jätä odottamaan.
  • Hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
  • Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Kaada riisin joukkoon valkoviini, sekoita hyvin voimakkaasti ja anna nesteen imeytyä riisiin. Esimerkiksi pallovispilä sopii sekoittamiseen hyvin.
  • Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
  • Sekoita ajoittain voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä, näin rakenteesta tulee kermainen.
  • Anna liemen aina haihtua ennen seuraavaa kauhallista.
  • Kun risotto on liki valmista, lisää joukkoon hernesose. Sekoita.
  • Lisää parmesaani, sekoita.
  • Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
  • Muista jättää risotto valuvan löysäksi.
  • Mintun lehdet voit ripotella risoton päälle tai halutessasi hienontaa risoton sekaan.
  • Tarjoile heti siltään tai vaikka paistetun kalan kanssa.

Vinkit!

Jos toiveenasi on vegaaninen risotto, jätä parmesaani pois. Risoton päälle voit halutessasi raastaa vegaanista parmesaania.