| | | | |

Hernerisotto

Hernerisotto viehättää vihreydellään! Helposti pakasteherneistä syntyvä risotto sopii arkeen ja juhlaan.

Hernerisotto hehkuu kevättä!

Kuvassa risotto on vanhalla kukkareunaisella lautasella. Päällä on kokonaisia herneitä sekä muutama pieni minunlehti. Kuvan ylälaidassa on laseja, toisen lautasen rauna ja vasemmassa laidassa pieni puualusta, jossa on juutoa, sekä viinipullo.

Risotosta saa kermaista ilman kermaa, kun muistaa sekoittaa sitä ajoittain hyvin voimakkaasti riisin kypsyessä. Näin riisistä irtoaa tärkkelystä, joka tekee risotosta kermaisen – ilman kermaa.

Paras risottoriisi on risottoon tarkoitettu, pyöreäjyväinen riisi. Esimerkiksi arborio ja carnaroli ovat risottoon sopivia riisejä. Ensimmäistä on saatavilla usein myös pienemmistä ruokakaupoista.

Risoton yksinkertaisuus ja loputtomat mahdollisuudet viehättävät minua valtavasti: Muutamasta raaka-aineesta syntyy taivaallinen ruoka, johon voi lisätä sesongin ja mielen mukaan melkein mitä vain makuja. Hernerisotto sopii vehreytensä ansiosta kevääseen, kun taas sienirisotto maistuu erityisesti syksyllä.

Kokeile näitä herkullisia risottoja:

Hernerisotto hehkuu kevättä! Kuvassa risotto on vanhalla kukkareunaisella lautasella. Päällä on kokonaisia herneitä sekä muutama pieni minunlehti. Kuvan ylälaidassa on laseja, toisen lautasen rauna ja vasemmassa laidassa pieni puualusta, jossa on juutoa, sekä viinipullo.

Hernerisotto

Hernerisotto syntyy helposti pakasteherneistä. Viehättävän vihreä risotto sopii arkeen ja juhlaan!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 8 dl kasvislientä kuumana
  • 200 g herneitä pakaste
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • kourallinen parmesaania raastettuna
  • muutama mintun lehti
  • hieman mustapippuria
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna kasvisliemi valmiiksi toisessa kattilassa.
  • Soseuta herneet. Voit jättää hieman herneitä koristeeksi. Lisää hernesoseen sekaan sitruunamehua sekä pieni ripaus suolaa. Jätä odottamaan.
  • Hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
  • Lisää risottoriisi ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Kaada riisin joukkoon valkoviini, sekoita hyvin voimakkaasti ja anna nesteen imeytyä riisiin. Esimerkiksi pallovispilä sopii sekoittamiseen hyvin.
  • Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan.
  • Sekoita ajoittain voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä, näin rakenteesta tulee kermainen.
  • Anna liemen aina haihtua ennen seuraavaa kauhallista.
  • Kun risotto on liki valmista, lisää joukkoon hernesose. Sekoita.
  • Lisää parmesaani, sekoita.
  • Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
  • Muista jättää risotto valuvan löysäksi.
  • Mintun lehdet voit ripotella risoton päälle tai halutessasi hienontaa risoton sekaan.
  • Tarjoile heti siltään tai vaikka paistetun kalan kanssa.

Vinkit!

Jos toiveenasi on vegaaninen risotto, jätä parmesaani pois. Risoton päälle voit halutessasi raastaa vegaanista parmesaania.

Seuraatko Kokkipottilaa jo Pinterestissä? Tule mukaan!