• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Italialaiset ruoat Pastat

Nopea arkiruoka: tortelliinivuoka

Tortellinivuoka on yhden astian ihme, joka maistuu taatusti koko perheelle. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa!

Uunivuoassa tortellinipaistos, jonka päällä on kirsikkatomaatteja ja yrttejä sekä hieman juustoraastetta.

Pasta on kiistatta läntisen maailman arkiruokien pelastaja. Ihana, monimuotoinen ja niin moneen muuntautuva, etten lainkaan ihmettele, miksi italialaiset syövät sitä joka päivä.

Kaikkein tiukimpien saapasjalkojen pastaseulaa tämä tortelliinivuoka ei ehkä läpäisisi, mutta mehän ei siitä välitetä. Parin minuutin valmistelujen jälkeen ruoka tekeytyy itsekseen uunissa kahdessakymmenessä minuutissa  – täydellinen hetki ottaa pienet välikoomat sohvalla (tai voi tietysti olla, että todellisuus on astetta ihmeellisempi: 20 minuutissa ehtisi laittaa pyykkiä, tyhjentää tiskikoneen tai siivota koiranoksennukset, kun vaan jaksaisi).

Juuri helpommaksi ei arkiruoan valmistaminen voi edes mennä: ainekset sekoitetaan uunivuoassa, riivitään juustoa päälle ja tortelliinivuoka laitetaan uuniin. Valmiin ruoan päälle ripotellaan raastettua parmesaania ja basilikaa, jos niitä sattuu olemaan. Tortelliinit tai raviolit voi valita oman maun mukaan liha- tai kasvistäytteellä tai tarvittaessa gluteenittomina. Itse tehtyjä tortelliineja kaupan valmisversiot eivät voita, mutta moiseen nysväykseen ei nyt ole voimavaroja eikä aikaa. Valmiista nyyteistä pinaatti-ricottatäytteiset ovat suosikkejani, sillä ricotan, pinaatin ja tomaattikastikkeen yhdistelmä on aivan mahdottoman hyvä. Sama yhdistelmä toistuu näissä canneloneissa, jotka ovat ihania silloin, kun aikaa ja voimaa ruoanlaittoon on hieman enemmän.

Kurkkaa myös nämä helpot arkeen sopivat ruoat:

  • Tomaattinen kvinoa-papupata
  • Nopea thai-nuudelikeitto
  • One pot -pasta – helppo kasvisruoka Härkiksestä
  • One pot -lihapullapasta

Tortellinivuoka

Tortellinivuoka on yhden astian ihme, joka maistuu taatusti koko perheelle.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika35 mins

Raaka-aineet

  • 500 g tortelliineja tai ravioleja
  • 800 g tomaattimurskaa (2 prk)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl hunajaa tai sokeria
  • 1 kourallinen kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • kirsikkatomaatteja
  • raastettua parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kaada tomaattimurskat uunivuokaan.
  • Hienonna valkosipulinkynsi, lisää se sekä suola, etikka, hunaja ja silputtu basilika tomaattimurskan joukkoon.
  • Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja sekoita osa paloista kastikkeeseen.
  • Lisää tortelliinit tai raviolit ja sekoita.
  • Ripottele loput mozzarellapalat päälle.
  • Voit laittaa päälle myös kirsikkatomaatteja, ne paahtuvat uunissa ihaniksi.
  • Paista 20 minuuttia. Ota uunista ja anna tekeytyä hetki.
  • Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania.

  

Tortelliineista syntyy myös nämä ruoat:

  • A Mymmy too: Tortelliinivartaat (eng)
  • Cosy cooking: Tortelliinikeitto
  • Maku-lehti: Tortelliini-kasvispannu

Seuraathan jo Kokkipotteja Pinterestissä!


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Parempaa rattikahvia
Next Post: Hello, honey – ensikosketus mehiläistarhaukseen »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    3.9.2017 at 11:29

    Kiva kuulla 🙂

    Reply
  2. Pikku Eelis says

    1.9.2017 at 06:17

    Hienoa

    Reply
  3. Hannele says

    31.8.2017 at 05:58

    Syksyllä on aikaa (?) nököttää pimeässä keittiössä 😀 Paitsi tässä ei paljon tartte keittiössä olla, kun ruoka valmistellaan hetkessä.

    Reply
  4. Pieta says

    30.8.2017 at 13:15

    Oi kun kiva, tätä pitää kokeilla! Kesä meni niin hulinoissa, ettei kapustan varteen ole ehtinyt tarttua. Noo, syksy lienee korjaa tilanteen. Onneksi on tällaisia nopsia vaihtoehtojakin tarjolla.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT