• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aasialaiset ruoat Arkiruoka Keitot Nuudelit

Nopea arkiruoka: thai-nuudelikeitto


Kaupallisessa yhteistyössä Olympus

Puolen tunnin maagisessa aikaikkunassa syntyvät helpot ruoat ovat mainioita arkiruokia. Sellainen arjenpelastaja tämä thai-nuudelikeittokin on. Valitse keittoon sinulle sopiva proteiininlähde!

Nopea arkiruoka: thai-nuudelikeitto

Kaakkoisaasialaiset maut koukuttavat. Makujen sinfonia ja perusmakujen hieno tasapaino saavat aikaan nautinnollisen ruokahetken. Hetken, jonka makumuistoon haluaa palata uudelleen. Tämän thai-nuudelikeitonkin herkullisuus perustuu juuri tähän: makujen tasapainoon.

Tasapainon saa omaan suuhun helpoiten sopivaksi maistamalla. Suu kyllä kertoo, tarvitseeko ruoka hapokkuutta (tässä tapauksessa limeä), suolaa (kalakastiketta tai soijaa) vai makeutta (hunajaa tai sokeria). Tämänkaltaisiin ruokiin karvautta tarvitsee harvoin lisätäkään, mutta yleisellä tasolla esimerkiksi kahvi tai tumma suklaa tuovat ruokaan karvasta makua. Kannattaa muuten kokeilla kahvilorausta vaikka bolognesen joukkoon.

Nopea arkiruoka: thai-nuudelikeitto

Muistatteko muuten, kun kerroin vinkkejä parempiin ruokakuviin. Myös tämän postauksen kuvat on otettu Olympuksen PEN E-PL9-kameralla. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympuksen kanssa.

Että minä rakastan kameran helppokäyttöisyyttä! Se on loistava vaikka perheen yhteiseksi kameraksi – kaikki oppivat käyttämään sitä varmasti. Käytin kuvissa sekä kameran mukana tulevaa 14–42 mm linssiä että vuoden 2018 loppuun saakka kameran ostajille kaupan päälle tulevaa, 30mm makro-objektiivia, jolla saa upeita lähikuvia kukista, yrteistä ja muista tärkeistä elämän yksityiskohdista – vaikka pienen ihmisen pienistä varpaista. Makro-objetiivin arvo on satoja euroja, joten terkkuja vaan joulupukille.

Olympus PEN

Palataanpa nuudelikeiton pariin. Se on nimittäin samalla helppoustasolla PEN E-PL9-kameran kanssa. Erityistaitoja ei tarvita! Valitsin tähän keittoon proteiiniksi tofun, ja heitin sekaan myös aivan pieneksi murskattuja kuivattuja suppilovahveroita. Myös siitakesienet sopivat keittoon hyvin. Yhtä hyvin proteiinina voi käyttää kanaa, kikherneitä tai katkarapuja. 

Keitto maistuu ihanalta ihan minkä tahansa proteiinin kanssa. Joskus olen tarjonnut tämänkaltaista keittoa myös siten, että pöydässä on ollut kattilallinen keittoa ja kulhoarmeija, joista jokainen on saanut lisätä itselleen mieleiset lisäkkeet. Liemipohjaan olen hakenut innoitusta Half baked harvest -blogista, ja sen jujuna on maapähkinävoi. Maapähkinävoi tuo keittoon täyteläisyyttä ja tuhtiutta. 

Thai-nuudelikeitto

Resepti

Thaimaalainen nuudelikeitto

neljälle

  • 1 litra kasvislientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita 
  • 2 rkl punaista currytahnaa (thai)
  • noin 100 g nuudeleita (riisinuudeli tai vehnänuudeli)
  • noin 3 rkl limetin mehua (varaa 2 limettiä)

lisäksi

  • kirsikkatomaatteja
  • siitakesiteniä tai suppilovahveroita (voi jättää pois)
  • tuoretta korianteria
  • tofua, kanaa tai katkarapuja
  • halutessasi muita kasviksia
  • limetinlohkoja

  1. Kaada kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, valkosipuli, inkivääri, soija- ja kalakastike sekä maapähkinävoi ja currytahna. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Valmistele sillä aikaa valitsemasi proteiini: kuivaa ja paista kuutioitu tofu tai paista broilerin fileet. Katkaravut voit lisätä keittoon jäisinä hetki ennen sen valmistumista.
  3. Lisää keittoon nuudelit ja proteiini.
  4. Mausta limetinmehulla.
  5. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia eli kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  6. Tarjoa kirsikkatomaattien ja tuoreen korianterin kanssa. Tarjoa lisänä myös limetin lohkoja.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Hunajaiset chilimantelit
Next Post: ARVONTA – voita Balmuiria jouluksi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT