• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta Suupalat & naposteltavat

Yrttiset suolakeksit

Kaupallisessa yhteistyössä Maldonin kanssa

Yrttiset suolakeksit kuuluvat pikkujoulukauden must have -leipomuksiin. Ne sopivat tarjottavaksi siltään, juustotarjottimella tai vaikka alkukeiton kanssa.

Pienet naposteltavat ovat heikko kohtani. Syytän siitä kyllä geenejäni – suolanhimo kulkee suvussa. Monessa polvessa suvussamme on suolahiiriä, ja minä olen yksi heistä. Ja ehkä juuri siksi olen omimmillani suolaisten ruokien ja leipomusten kanssa.

Yrttiset suolakeksit ovat helppo ja erityisen hyvin pikkujouluaikaan sopiva tarjottava, vaikka mikä ettei keksit ovat ihania vaikka keskellä kesää. Leivonnassa on vähän samaa fiilistä kuin pipareita leivottaessa: muotin valitseminen ja muotin asettelu on osa leivonnan viehätysvoimaa. Nämä ovat sellaisia suolahiiren pipareita.

Suola onkin näissä kekseissä keskeisessä osassa: Suolaa on sekä taikinassa että hiutaleita valmiiden, voilla siveltyjen keksien päällä. Rapeat ja paperinohuet, pyramidimaiset suolahiutaleet viimeistelevät keksit.

Käytän aina tämänkaltaisessa leivonnassa Maldonin suolahiutaleita. Yli 100 vuotta Maldonin pikkukaupungissa käsityöläismenetelmin valmistettu suola on laadultaan aivan huippuluokkaa – se sopii minkä tahansa ruoan viimeistelyyn. Suolan valmistuksen taito on siirtynyt Maldonissa sukupolvelta toiselle. Luultavasti sielläkin asuu suolahiirien suku. Kekseihin sopii muuten ihanasti myös savustettu suola, jota saa K-kaupoista.

Aiemmin syksyllä jaoin kaupallisessa yhteistyössä myöskin toteutetun punajuuririsoton reseptin. Riisi ja punajuurihan ovat nyt joulun lähestyessä oikein kuumassa sesongissa, joten resepti kannattaa pitää mielessä. Resepti on ollut yksi syksyn luetuimpia juttuja. Ihanaa, että minun lempparit on teidänkin lemppareita.

Yrttiset suolakeksit voi hyvin valmistaa etukäteen ja säilyttää tarjoilua varten ilmatiiviissä rasiassa. Vaarana tosin on, että keksit häviävät salakavalasti piilopaikastaan. Ne ovat nimittäin ihan käsittämättömän herkullisia.

Testaa myös näitä suupalan kokoisia herkkuja:

  • Pizzakeksit
  • Helpot suolapähkinäcookiet
  • Täydelliset suklaacookiesit

YRTTISET SUOLAKEKSIT

Yrttiset suolakeksit ovat täydellinen pari kuohuvalle ja glögille tai rapeaksi herkuksi juustolautaselle.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys5 mins
taikinan tekeytyminen1 hr
Annokset: 40 kpl

Välineet

  • piparimuotteja

Raaka-aineet

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl Maldon-suolahiutaleita
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 50 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl vettä
  • hieman sulatettua voita
  • Maldon-suolahiutaleita

Tee näin

  • Murskaa suolahiutaleet kämmenpohjassa.
  • Sekoita kuivat aineet sekä yrttisilppu.
  • Nypi joukkoon voi ja öljy.
  • Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinapalloksi.
  • Laita kelmun sisään jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Voit tehdä taikinan myös edellisenä päivänä.
  • Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja tee tasakokoisilla piparimuoteilla pieniä keksejä.
  • Pistele haarukalla reikiä kekseihin, näin ne eivät pullistu uunissa.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista keksejä noin 5 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  • Voitele uunituoreet keksit ohuelti voisulalla ja ripottele päälle suolahiutaleita.

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Pinterestissä!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « ARVONTA – voita Balmuiria jouluksi
Next Post: Persimon-mozzarellasalaatti »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT