| | | |

Pizzakeksit

Pizzakeksit yllättävät mureudellaan ja herkullisuudellaan. Taikinan voi tehdä etukäteen jääkaappiin – siten hauskat pizzakeksit valmistuvat hetkessä.

Pizzakeksit ovat pyöreällä puutarjottimella kasassa. Kuvan yläkulmassa näkyy keksipelti.

Pikkusuolaiset tarjottavat ovat joulun ajan klassikkoja. Glögin, iltateen tai retkellä juotavien kuksakahvien kanssa nautittavaksi sopii lystikkäät, pizzalta makumaailmansa lainanneet keksit.

Taikina valmistuu muutamassa minuutissa, mutta sen olisi hyvä antaa tekeytyä hetki jääkaapissa ennen keksien paistamista. Näin maut tasaantuvat ja syvenevät. Voit aivan hyvin tehdä taikinapötkön jääkaappiin vaikka päivän tai pari etukäteen ja paistaa suolaiset keksit myöhemmin.

Suolaisten suupalojen – kuten näiden mureiden keksien – monikäyttöisyys on aina yhtä viehättävää. Nämäkin helpot leipomukset sopivat syötäväksi siltään tai tarjottavaksi muiden suolaisten ja makeiden tarjottavien rinnalla.

Pizzakeksit sopivat loistavasti myös juustotarjottimelle, ja ne nostavat arkisen tomaattikeitto-lounaan liki juhlavaksi, kun tarjoat keksejä keiton kanssa. Ehkä sinun täytyy tehdä heti tuplasatsi! Voit myös pakata keksit kauniiseen rasiaan ja kiikuttaa aina ilahduttavan ruokalahjapaketin ystävälle, naapurille tai kampaajallesi.

Maistuisiko sinulle myös joku näistä leipomuksista:

Pizzakeksit ovat pyöreällä puutarjottimella kasassa. Kuvan yläkulmassa näkyy keksipelti.

Pizzakeksit

Helpot pizzakeksit ovat koukuttavan hyviä. Keksit sopivat tarjottavaksi siltään tai vaikka osaksi juustotarjotinta.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys15 mins
taikinan tekeytyminen1 hr
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 1/2 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta tai pieni valkosipulinkynsi raastettuna
  • muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl rkl tomaattipyrettä
  • hyppysellinen sokeria tai tilkka hunajaa
  • iso kourallinen juustoraastetta (käytän usein pecorinoa, myös ns. pizzajuusto käy)

Tee näin

  • Kuutioi huoneenlämpöinen voi leivontakulhoon.
  • Lisää jauhot ja mittaa jauhojen päälle oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri ja suola.
  • Nypi ja möyhi murumaiseksi taikinaksi.
  • Lisäätomaattipyre, hieman makeutusta sekä juustoraaste.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Muotoile taikinasta 4–6 cm paksu pötkö ja kääri pötkö kelmuun.
  • Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Leikkaa taikinasta puolen sentin paksuisia viipaleita. Muotoile tarvittaessa.
  • Paista pizzakeksejä 10–15 minuuttia. Keksien reunat saavat saada hieman väriä.
  • Jäähdytä ja säilytä kannellisessa rasiassa tarjoiluun saakka.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja myös Instagramissa!

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating