• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Suolakaramelli-suklaacookiet

Jo otsikko saa polvet notkumaan: suolakaramelli, suklaa ja cookie on sanakolmikko, joka lupaa pelkkää hyvää.

Suolakaramelli-suklaacookiet

Maailman parhaat suklaacookiet ovat saaneet kilpailijan. Klassikkoreseptiksi muodostunut keksireseptini on kulkenut mukanani vuosia. Osaan reseptin ulkoa, ja rakastan taikinaa raakana. Okei, tykkään siitä kypsänäkin.

Teemu Auran Viikonloppu lautasella -kirjassa (kirja saatu kustantajalta mediakappaleena) oleva cookie-resepti on ensimmäinen, joka saa polvet tutisemaan samaan tapaan. Katsokaa jo reseptin ydinsanojakin: suolakaramelli, suklaa ja cookie. On siinä kolmikolla komeutta! 

Viikonloppu lautasella -kirja on mainio kokonaisuus upeita viikonloppuun sopivia ruokia. Mukana on monta klassikkoa, ja raikkaita, kokeilemaan koukuttavia reseptejä. Suolakaramellicookiet on resepteistä ensimmäinen, joka pääsi kokeiluun – hiirenkorvia kirjassa on vaikka kuinka monta.

Resepti on monia cookie-reseptejä hitusen työläämpi, sillä suolakaramellin valmistus ottaa oman aikansa. Mutta hankalaa karkin tekeminen ei ole: sulatettuun sokeriin sekoitetaan voi sekä suola, ja sitten massan annetaan kovettua. Ja voi läähkis, mitä herkkua kolmesta raaka-aineesta saakaan aikaan. Ja juuri suolalla maustettu karkki on näiden cookiesien salaisuus. Suolakaramellin voi tietysti valmistaa jo etukäteen, jolloin taikina valmistuu nopeasti.

Kekseistä tulee juuri sopivan sitkeitä keskeltä ja rapeita reunoilta. Ja juuri sellaisia ne täydelliset cookiet ovatkin. Yhdyn Teemu Auran kirjassa olevaan reseptin esittelytekstiin: “Varoitus: tähän tavaraan jää koukkuun, joten saatat joutua jälkikäteen ottamaan vastaan lisätilauksia.”

Alla olevaan reseptiin vähensin hieman suklaan määrää ja lisäsin pienen ripauksen suolaa. Tein kekseistä myös hitusen ohjetta pienempiä. Muuten menin keittiömestarin ohjeen mukaan.

Resepti

Suolakaramelli-suklaacookiet

noin 20 kpl

suolakaramelli

  • 50 g sokeria
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl merisuolaa

taikina

  • 160 g voita
  • 100 g intiaanisokeria tai ruokokidesokeria
  • 60 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 180 g suklaata (tummaa – ja/tai maitosuklaata)
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta

  1. Valmista suolakaramelli: kuumenna sokeri pannulla, sekoittele ja anna sokerin sulaa ja ruskistua kevyesti.
  2. Lisää voi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada massa leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Anna jähmettyä ja rouhi veitsellä hienoksi.
  4. Rouhi myös suklaa.
  5. Vatkaa sokerit ja pehmeä voi vaahdoksi.
  6. Lisää kananmuna ja keltuainen. Sekoita.
  7. Lisää myös suklaa sekä suolakaramellirouhe.
  8. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
  9. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  10. Tee taikinasta 16–20 palloa ja asettele ne kahdelle leivinpaperille. 
  11. Paista 6–9 minuuttia eli kunnes reunat ovat selvästi kypsät, mutta keskusta on vielä pehmeä.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Chimichurri nokkosesta
Next Post: 5 parasta kakkua kevään ja kesän juhliin »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT