• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kastikkeet ja tahnat Kesäruoka

Chimichurri nokkosesta

Chimichurri on kastike, joka tekee elämästä aina vähän parempaa.

Chimichurri nokkosesta

Sain chimichurrin reseptin käsiini viitisentoista vuotta sitten. Elettiin aikaa, kun reseptit olivat vielä ruutupaperille käsinkirjoitettuja harakanvarpaita tai lehdestä repäistyjä, ajan saatossa nuhjaantuvia ja kellastuvia aarteita. Chimichurrin resepti erottui edukseen: se oli tulostettu sähköpostista.

Muutenkin resepti oli erilainen. Desien ja kourallisten sijaan reseptissä oli määreinä grammat.

Chimichurrin resepti oli saapunut meiliboksiin Tampereelta, jossa sitä oli joitain vuosia aiemmin tehty ravintolan keittiössä – ja ammattikeittiöissä pelataan tietenkin toistettavuuden vuoksi grammoilla. Lopulta tein reseptin pohjalta sellaisen kotiversion, jossa mitat ovat kotikeittiöön riittävän tarkkoja.

Chimichurri nokkosesta

Chimichurri on kastike, joka kannattaa ottaa haltuun. Se sopii nimittäin kaiken kanssa. Toistan: kaiken kanssa. Aiemmin olen tehnyt kastiketta persiljasta. Joskus olen sekoittanut mukaan hieman korianteria tai oman maan porkkanoiden naatteja. 

Nyt menin aivan villiksi ja tein chimichurrin nokkosesta. Alkuvuodesta elvytetyn kuukauden ruokahaasteen aiheena on nimittäin toukokuussa nokkonen – raaka-ainepulasta ei homma ainakaan jää kiinni. Kuukauden ruokahaaste ei ole kisa, se on silkka hauskanpitoa. Jos haluat, voit julkaista kuvan tai reseptin Instagramissa ja merkata kuvaan hästägin #kuukaudenruokahaaste, jotta me muutkin päästään ihastelemaan kokkailujasi.

Keräsin vasta maasta puskeneita nokkosen versoja pussillisen luottopaikastani ja surautin osan kasasta kastikkeeksi. Lopuista voisin tehdä vaikka jotain näistä:

  • Nokkosletut
  • Chorizo-nokkospasta
  • Villiyrttipasta

Myös monet pinaattireseptit onnistuvat helposti nokkosella. Blogin arkistosta löytyy esimerkiksi pinaattia ja kanaa intialaisittain ja pinaattipannari uunissa, jotka ovat loistavia nokkosellakin tehtyinä. Ku ite tekee -Minna kirjoitti muuten hyvän koonnin nokkosesta ja sen käytöstä blogiinsa. Käy lukemassa!

Chimichurri on ihanaa esimerkiksi paahdettujen kukkakaalilohkojen kanssa, kuten kuvassa kastike on tarjottu.

Resepti

Chimichurri nokkosesta

  • 2 dl nokkosen nuoria versoja silputtuna
  • 1 pieni salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl riisietikkaa (tai muuta vaaleaa mietoa etikkaa)
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa sokeria 
  • hieman chilitahnaa 
  • 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • tilkka vettä ohentamiseen

  1. Perkaa ja huuhtele nokkoset. Voit myös halutessasi nopeasti ryöpätä lehdet kiehuvassa vedessä.
  2. Kuori sipulit ja laita kaikki chimichurrin ainekset tehosekoittimeen tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. 
  3. Aja tasaiseksi ja anna tekeytyä vähintään puolisen tuntia.
  4. Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Oulun paras thaimaalainen ravintola
Next Post: Suolakaramelli-suklaacookiet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT