• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kesäruoka Salaatit

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Paahdetut perunalohkot, varsiparsakaalia ja pekonia. Kolmikko on niin kova, ettei se kaipaa kylkeensä kuin hyvän kastikkeen.

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Uusia perunoita odotellessa talven yli sinnitelleet perunat pääsevät uuniin, sillä niin ne ovat minusta parhaimmillaan. Perunalohkot näyttävät tietä myös pekoniviipaleille ja varsiparsakaalille – kaikki paahtuvat uunissa parhaimmilleen.

Miten usein muuten laitat perunaa ruoaksi? Onko se teidän ruokapöydässä monta kertaa viikossa vai satunnainen vieras? Minulla perunaa on aina vihanneslokerossa. Vähän kuin vararuokana. Sillä sellaisina hetkinä, kun jaksaminen ei riitä juuri muuhun, saattaa se riitää se perunoiden lohkomiseen. Paahdetut perunalohkot dipattuna savupaprikalla tai harissalla maustettuun majoneesiin ovat nimittäin ihania. Ja juuri uunissa paahdettuina lohkoina perunoita useimmiten syönkin. Keittämisen säästän uusille perunoille.

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla on erinomainen lisäke kesän grillauksille. Ja sopii se syötäväksi yksinäänkin – peruna, kasvikset ja vähän lihaa on kaikki samassa paketissa.

Tein perunasalaatille kirkkaan, vinaigrettemaisen kastikkeen. Kastikkeen happoisuutta kannattaa säätää oman maun mukaan: enemmän etikkaa on enemmän happoa. Sinappina käytin karkeaa dijonia, mutta sileäkin lajitoveri kastikkeeseen sopii. Basilikan sijasta perunasalaattiin sopii myös lehtipersilja, mutta nyt menin nuhjaantumassa olevalla basilikalla. Kuha on jotain yrttiä!

Muista myös nämä varsiparsakaali-reseptit:

  • Varsiparsakaalisalaatti
  • Paahdettu broccoliini-fetasalaatti
Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Peruna-varsiparsakaalisalaatti pekonilla

Yksi upeimmista perunasalaateista on tässä!

Raaka-aineet

  • 700 g perunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 150 g pekonia
  • kourallinen yrttejä silputtuna esim. persilja tai basilika
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl Dijon-sinappia (karkea eli kokojyvä)
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa
  • kevätsipulia ja yrttejä viimeistelyyn

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese ja lohko perunat.
  • Sekoita perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä sekä hieman suolaa.
  • Paahda perunoita noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapeat reunat.
  • Sekoita kastike (öljy, sinappi, etikka, hunaja ja suola) perunoiden paahtuessa.
  • Laita kuumat perunat kastikkeeseen jäähtymään ja maustumaan.
  • Paahda pätkittyjä varsiparsakaaleja ja pekonisiivuja uunissa noin 10–12 minuuttia. Voit nostaa pekonit valumaan talouspaperin päälle.
  • Kaada varsiparsakaalit perunoiden sekaan.
  • Murustele pekoni ja lisää salaattiin. Sekoita
  • Viimeistele kourallisella yrttejä ja kevätsipulisilpulla.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Minttusuklaajuustokakku
Next Post: Oulun paras thaimaalainen ravintola »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.