• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Salaatit

Varsiparsakaalisalaatti

Varsiparsakaalisalaatti on superhelppo herkku vaikka grilliruoan kaveriksi.

Varsiparsakaalisalaatti on raikas, maultaan upea ja helppo tehdä – mitä muuta sitä oikeastaan salaatilta voi toivoakaan.

Varsiparsakaalit eli brokkoliinit saavat rinnalleen lisää vihreyttä, kun herneet ja minttu löytyvät samalta lautaselta. Yhdistelmä on vastustamattoman hyvä, etenkin kun se viimeistellään vinaigretellä. Varsiparsakaalisalaatti sopii hyvin grilliruokien kaveriksi, kalan kylkeen tai vaikka buffet-pöytään. Kesällä sekaan laitetaan tuoreita herneitä, mutta yhtä hyvin salaattiin käyvät myös pakasteherneet. 

Resepti on Karkkilassa sijaitsevan Tehtaanhotellin yrittäjän Leena Hasselmanin käsialaa ja se on julkaistu Glorian ruoka ja viini -lehdessä (4/2020). Tässä versiossa raaka-aineet ovat samat, mutta keittämisen sijaan paahdoin varsiparsakaalit nopeasti uunissa – mikä yllätys. Salaatin päälle sopisi myös murusteltu feta, jolle tekee vain hyvää, jos sen paahtaa samassa vuoassa varsiparsakaalien kanssa.

Kokeile myös näitä varsiparsakaalireseptejäni:

  • Peruna-varsiparsakaalisalaatti 
  • Paahdettu feta-varsiparsakaalisalaatti

Varsiparsakaalisalaatti herneillä ja mintulla

Helppo varsiparsakaalisalaatti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 150 g 1pss varsiparsakaalia
  • 1 rkl öljyä paahtamiseen
  • 100 g pakasteherneitä tai vastaava määrä tuoreita herneitä
  • kourallinen minttua
  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaavajaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Paahda varsiparsakaaleja uunissa noin 8–10 minuuttia eli kunnes latvat ovat saaneet hieman rapeutta, mutta varret ovat vielä napakoita.
  • Nosta varsiparsakaalit tarjoilulautaselle.
  • Kumoa herneet kuumien varsiparsakaalien päälle. Pakasteherneet sulavat siinä ja samalla jäähdyttävät varsiparsakaalit.
  • Hienonna minttu ja ripottele se salaatin joukkoon.
  • Sekoita öljy, etikka, sokeri ja suola kastikkeeksi esimerkiksi kannellisessa purkissa ravistamalla.
  • Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.

Muistathan seurata Kokit ja potit -ruokablogia myös Pinterestissä!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Dalgona-jäätelö
Next Post: Linssikeitto »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT