|

Maailman parhaat mokkapalat

Kaupallisessa yhteistyössä Flora

Maailman parhaat mokkapalat syntyvät kahden kulhon taktiikalla: Toisessa sekoitetaan taikina, toisessa päällinen. Tämä on täydellinen mokkapala-resepti.

Maailman parhaat mokkapalat

Maailman parhaat mokkapalat -nimi ei ole minun keksintöni. Se on teidän keksintö. Vuosia sitten julkaisin reseptin, jossa yhdistin uuden, siskoni kautta saamani mehevän pohjan reseptin vuosikymmeniä mukanamme kulkeneeseen päällisen reseptiin.

Olen saanut reseptistä valtavasti viestejä, joiden viesti on aina sama: reseptillä tulee ihan parhaat mokkapalat. Nyt hioin reseptiä hieman edelleen, parempaan suuntaan tietenkin. Ja nyt, saanen esitellä, tässä ovat maailman parhaat mokkapalat. Tällä reseptillä onnistut varmasti. Ja mikä hienointa, sama resepti toimii myös gluteenittomalla jauhoseoksella vehnäjauhojen sijaan.

Mokkapalat on kyllä ihan täydellinen leivonnainen. Ne on ihan todella helppo tehdä – onnistuu siis hyvin myös pienemmiltä kokeilta – ja maistuvat aina kaikille. Sellaiset reseptit ovat arvokkaita.

Rakastan mokkapalojen arkisuutta ja tavallisuutta. Koulujen myyjäiset tai junnupelikentän laidalla olevat kahvilat eivät olisi mitään ilman mokkapaloja. Juuri tällaisten reseptien täytyy olla helppoja ja aivan todella toimivia, sillä siihen arjen ahtaassa leivontaraossa ei ole aikaa eikä jaksamista testailla tai säätää.

Siksi halusin kehittää reseptiä vielä helpommaksi. Maailman parhaat mokkapalat syntyvät kahden kulhot taktiikalla. Toisessa sekoitetaan pohjan taikina, toisessa jumalainen, koko homman kruunu eli päällinen. Vatkainta ei tarvita leivonnassa lainkaan. Melko iisiä.

Maailman parhaat mokkapalat

Käytin leivonnassa Floran Kokin salaisuus -öljyseosta, joka sopii myös leivontaan aivan todella hyvin. Juokseva öljyseos on oivallinen tuote, sillä sen paisto-ominaisuudet ovat mahtavat: laktoositon Kokin salaisuus kestää kovaa paistolämpötilaa ja on maultaan aromikas. Leivonnassa öljyseos on ihan mahtava, sillä se tuo taikinaan ekstramehevyyttä. Leivonnainen säilyy kasviöljyjen ansiosta pehmeänä, vaikka sitä säilyttäisi jääkaapissa. 

Juoksevan tuotteen etuna on myös, että silloin taikinan voi todella vain sekoittaa yhdessä kulhossa – asia, jota arvostan leivonnassa ja ruoanlaitossa aivan valtavasti. 

Maailman parhaat mokkapalat

Olethan muuten jo testannut Kokit ja potit -blogin parhaita cookieseja! Helpot ja herkulliset cookiet ovat sekä lasten että aikuisten suosikkeja – maailma parhaiden mokkapalojen lisäksi tietenkin.

Maailman parhaat mokkapalat

Maailman parhaat mokkapalat

Maailman parhaat mokkapalat syntyvät kahden kulhon taktiikalla: Toisessa sekoitetaan taikina, toisessa päällinen. Tämä on täydellinen mokkapala-resepti.
Esivalmistelu20 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika40 mins
Annokset: 8

Raaka-aineet

pohja

  • 2 dl rypsiöljyn ja sulatetun voin seosta (tai Flora Kokin salaisuus)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 1/2 tl soodaa

päällinen

  • 6 rkl sulatettua voita (tai Flora Kokin salaisuus)
  • 6 rkl vahvaa kahvia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 500 g tomusokeria

Tee näin

  • Sekoita kulhossa öljyseos, vesi, jogurtti, suola ja kananmunat.
  • Lisää kuivat aineet. Pyöräytä sooda vehnäjauhojen joukkoon ennen taikinaan lisäämistä, jotta se sekoittuu kunnolla.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Sekoita päällisen ainekset ja sekoita voimaakkaasti samettisen tasaiseksi.
  • Lisää jäähtyneen pohjan päälle.
  • Anna jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja myös Instagramissa ja Pinterestissä!

Similar Posts

6 Comments

  1. Laitoimme kuorrutteeseen n. 1/2 tomusokerista ja sulatettua oivariinia. Pohjaan käytetimme Flora Culinessea. Tuli kyllä mehevät ja hyvät mokkapalat, etenkin seuraavan päivänä oltuaan päivän jääkaapissa.

  2. Minkä kokoiseen vuokaan mitoitettu? Ei taida tulla pellillistä?

  3. Todella hyvä ja helppo ohje. Olen tehnyt useampaan kertaan. Tällä kertaa korvasin ohjeessa mainitun rasvaseoksen leivontamargariinilla ?

  4. Taitaa olla väärin toi tomusokerin määrä, ei nimittäin ole lopputulos kuvan kaltainen tolla määrällä..

    1. Muuten hyvä ohje kylläkin, mutta enskerralla laitan vähemmän tomusokeria ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating