Helpot suolapähkinäcookiet
Helpot cookiet, joiden salaisuus on suolaisen ja makean vastustamaton yhdistelmä.

Kourallinen raaka-aineita ja lopputuloksena on täydelliset, reunoilta rapeat ja keskeltä sitkeät cookiet. Juuri tällaisesta leipomisesta pidän.
Olen ennenkin liputtanut helppojen ja vastustamattoman herkullisten keksien puolesta: olen leiponut suklaacookie-taikinan varmasti satoja kertoja, mikä kertoo omaa tarinaansa keksien ihanuudesta. Myös suolakaramelli-suklaacookiet ovat aivan järjettömän hyviä, ehdottomasti karamellin keittämisen arvoisia.
Helpot suolapähkinäcookiet kuuluvat samaan ihanuus-sarjaan. Keksit ovat Hanna G:n käsialaa ja resepti löytyy Hannan uusimmasta kirjasta.
Puolitin reseptin, jolloin siitä tuli kolmisenkymmentä cookieta. Ja vaikka leivoin grammojen mukaan – vaa’an kanssa pelaamiseen olen tottunut hapanjuurileivonnan parissa –, laitoin alla olevaan reseptiin myös tilavuusmitat, jos ne ovat sinulle käyttökelpoisemmat.
Entä jos antaisit leivonnaniloa lahjaksi? Kurkkaa nämä helpot ruokalahjat:

HELPOT SUOLAPÄHKINÄCOOKIET
Raaka-aineet
- 120 g voita huoneenlämpöisenä
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g (2 dl) intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
- 90 g (1 1/4 dl )sokeria
- 1 kananmuna
- 190 g (hieman yli 3 dl) vehnäjauhoja
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 50 g suolapähkinöitä (osittain murskattuina)
Tee näin
- Sekoita sokerit ja voi. Voit vaahdottaa ne halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä.
- Lisää kananmuna voi-sokeriseokseen.
- Yhdistä jauhoihin sooda ja leivinjauhe. Lisää taikinaa.
- Murskaa suolapähkinät veitsellä tai morttelissa karkeasti. Osa pähkinöistä voi jäädä kokonaiseksikin.
- Sekoita taikina käsin.
- Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Voit myös laittaa taikinan pakastimeen ja leipoa cookiet sulaneesta taikinasta, kun on hyvä hetki.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos uuni ei ole kovin tehokas, 200 astetta on hyvä.
- Tee taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
- Paista keksejä 8–10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet reunoille rapeutta.
- Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.