| |

Helpot suolapähkinäcookiet

Helpot cookiet, joiden salaisuus on suolaisen ja makean vastustamaton yhdistelmä.

Helpot suolapähkinäcookiet

Kourallinen raaka-aineita ja lopputuloksena on täydelliset, reunoilta rapeat ja keskeltä sitkeät cookiet. Juuri tällaisesta leipomisesta pidän.

Olen ennenkin liputtanut helppojen ja vastustamattoman herkullisten keksien puolesta: olen leiponut suklaacookie-taikinan varmasti satoja kertoja, mikä kertoo omaa tarinaansa keksien ihanuudesta. Myös suolakaramelli-suklaacookiet ovat aivan järjettömän hyviä, ehdottomasti karamellin keittämisen arvoisia.

Helpot suolapähkinäcookiet kuuluvat samaan ihanuus-sarjaan. Keksit ovat Hanna G:n käsialaa ja resepti löytyy Hannan uusimmasta kirjasta.

Puolitin reseptin, jolloin siitä tuli kolmisenkymmentä cookieta. Ja vaikka leivoin grammojen mukaan – vaa’an kanssa pelaamiseen olen tottunut hapanjuurileivonnan parissa –, laitoin alla olevaan reseptiin myös tilavuusmitat, jos ne ovat sinulle käyttökelpoisemmat.

Entä jos antaisit leivonnaniloa lahjaksi? Kurkkaa nämä helpot ruokalahjat:

HELPOT SUOLAPÄHKINÄCOOKIET

Suolapähkinäcookiet on helppo ja nopea herkku. Leipoisitko keksejä jo tänään?
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys10 mins
Valmistusaika25 mins
Annokset: 30 kpl

Raaka-aineet

  • 120 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g (2 dl) intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
  • 90 g (1 1/4 dl )sokeria
  • 1 kananmuna
  • 190 g (hieman yli 3 dl) vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 50 g suolapähkinöitä (osittain murskattuina)

Tee näin

  • Sekoita sokerit ja voi. Voit vaahdottaa ne halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä.
  • Lisää kananmuna voi-sokeriseokseen.
  • Yhdistä jauhoihin sooda ja leivinjauhe. Lisää taikinaa.
  • Murskaa suolapähkinät veitsellä tai morttelissa karkeasti. Osa pähkinöistä voi jäädä kokonaiseksikin.
  • Sekoita taikina käsin.
  • Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Voit myös laittaa taikinan pakastimeen ja leipoa cookiet sulaneesta taikinasta, kun on hyvä hetki.
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos uuni ei ole kovin tehokas, 200 astetta on hyvä.
  • Tee taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
  • Paista keksejä 8–10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet reunoille rapeutta.
  • Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti