| | | |

Suolapähkinäcookiet purkissa – helppo lahjavinkki

Suolapähkinäcookiet purkissa on helppo ja kaunis ruokalahja, josta ilahtuu aikuiset ja lapset.

Lasipurkissa on suolapähkinäcookien ainekset kerroksittain.

Herkulliset Hanna Gullichsenin suolapähkinäcookiet ovat nopeita tehdä – ja nopeita häviämään. Taitavat olla jotain taikacookieita.

Nyt laitoin cookie-ainekset kerroksittain purkkiin. Suolapähkinäcookiet purkissa on hurmaava ruokalahja, joka säilyy pitkään ja ilostuttaa sekä purkissa että valmiina kekseinä. Mukaan kannattaa sujauttaa keksien resepti, johon merkitään erikseen ne raaka-aineet (voi ja kananmuna), jotka purkin sisältöön täytyy lisätä leipomisvaiheessa.

Koko reseptin kirjoittaminen lahjan liitteeksi on tärkeää, jotta lahjan saaja tietää, vaikkapa allergioita ajatellen, mitä purkki sisältää. Ja samalla annat ihanan cookie-reseptin myös jatkoa ajatellen – niitä ei voi koskaan olla liikaa. Muista myös painaa jauhot ja sokerit tiiviiksi kerroksiksi purkkiin, että ainekset eivät heti sekoitu.

Jos lahjansaaja pitää enemmän suolaisesta, tee hänelle samalla idealla toteutettava siemennäkkäri purkissa. Ruokalahjoista kannattaa muistaa myös nämä lumoavat lahjat.

Suolapähkinäcookiet purkissa

Suolapähkinäcookiet purkissa on hurmaava ruokalahja jouluna ja juhannuksena!
Kypsennys15 mins
paistoaika10 mins
Valmistusaika25 mins
Annokset: 25 keksiä (noin)

Raaka-aineet

Purkissa on

  • 190 g (hieman yli 3 dl) vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g (2 dl) intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
  • 90 g (1 1/4 dl) sokeria
  • 50 g suolapähkinöitä osittain murskattuina

Lisäksi tarvitaan

  • 120 g voita sulatettuna
  • 1 kananmuna

Tee näin

  • Sekoita purkissa olevat kuivat aineet keskenään.
  • Lisää sulatettu voi ja kananmuna.
  • Sekoita taikinaksi.
  • Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos uunisi ei ole kovin tehokas, 200 astetta on hyvä.
  • Tee taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperille. Jätä pallojen väliin leviämisvaraa.
  • Paista keksejä 8–10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet reunoille rapeutta.
  • Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkit!

  • Tarvitsen lahjaan noin 5 dl purkin.
  • Muista painaa jauhot ja sokerit tiiviisti purkkiin kerroksittain, että kerrokset näkyvät selvästi.

Joko olet mukana Kokkipottilan Insta-seuraaja?

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti