| |

Portviinihyytelö

Portviinihyytelö on täydellinen kumppani juustolautaselle. Pieni purkki hyytelöä ja kimpale hyvää juustoa – tai tummaa suklaata – on myös ihana ruokalahja.

Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa.

Helppo hyytelö syntyy kahden purnukan taktiikalla: tarvitset hyvää portviiniä ja hillo-marmeladisokeria. Lisäksi tarvitaan puhtaita lasipurkkeja sekä vartin verran kärsivällisyyttä.

Portviinihyytelö sopii paitsi juustotarjottimelle myös liharuokien ja mausteisten pataruokien piristäjäksi. Kokeilin hyytelöä myös vaniljajäätelön kanssa – todella hyvä yhdistelmä. Koukuttavan houkuttava maku on täyteläinen ja syvä. Marmeladisokeri tuo jo valmiiksi makeaan portviiniin hieman lisää makeutta, mutta selvästi vähemmän kuin etukäteen ajattelin.

Portviinin potku, siis se sellainen alkoholin tuoma, makeutta tasapainottava, lempeä ja hieman hienostunut potku, on jäljellä myös hyytelössä, vaikka osa alkoholista keittäessä sulaakin pois. Hyytelö on siten juuri täydellinen yhdistelmä makeutta ja särmää.

Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Tein hyytelön Dow’s Nirvana Reserve -portviinistä (saatu), joka on oivallinen pari paitsi juustoille myös tummalle suklaalle. Siksi lisäsin juustolautasellekin suolahippusilla viimeisteltyä tummaa suklaata, jonka intensiivinen maku on juuri sopiva juustojen ja hyytelön välissä.

Täydennä juustolautasta myös näillä herkuilla:

Porviinihyytelö sopii myös näiden herkkujen kanssa:

Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Portviinihyytelö

Portviinihyytelö on puuttuva palanen juustolautasella, lihapadan kyljessä ja tumman suklaan parina.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika20 mins

Raaka-aineet

  • 5 dl portviiniä
  • 330 g hillo-marmeladisokeria (1 pkt)

Tee näin

  • Kaada portviini kattilaan.
  • Sekoita viinin sekaan sokeri.
  • Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia ja tee hyytelöintikoe: laita lusikallinen hyytelöä lautaselle ja jäähdytä muutama minuutti jääkaapissa. Vedä lusikalla viiva hyytelöön. Jos viiva ei valu umpeen, on hyytelö valmista.
  • Jos viiva valuu umpeen, keitä vielä viisi minuuttia ja toista koe.
  • Purkita valmis hyytelö kuumana puhtaisiin purkkeihin.
  • Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti