• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Joulu Joulukalenteri Säilöntä

Portviinihyytelö

Portviinihyytelö on täydellinen kumppani juustolautaselle. Pieni purkki hyytelöä ja kimpale hyvää juustoa – tai tummaa suklaata – on myös ihana ruokalahja.

Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa.

Helppo hyytelö syntyy kahden purnukan taktiikalla: tarvitset hyvää portviiniä ja hillo-marmeladisokeria. Lisäksi tarvitaan puhtaita lasipurkkeja sekä vartin verran kärsivällisyyttä.

Portviinihyytelö sopii paitsi juustotarjottimelle myös liharuokien ja mausteisten pataruokien piristäjäksi. Kokeilin hyytelöä myös vaniljajäätelön kanssa – todella hyvä yhdistelmä. Koukuttavan houkuttava maku on täyteläinen ja syvä. Marmeladisokeri tuo jo valmiiksi makeaan portviiniin hieman lisää makeutta, mutta selvästi vähemmän kuin etukäteen ajattelin.

Portviinin potku, siis se sellainen alkoholin tuoma, makeutta tasapainottava, lempeä ja hieman hienostunut potku, on jäljellä myös hyytelössä, vaikka osa alkoholista keittäessä sulaakin pois. Hyytelö on siten juuri täydellinen yhdistelmä makeutta ja särmää.

Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Tein hyytelön Dow’s Nirvana Reserve -portviinistä (saatu), joka on oivallinen pari paitsi juustoille myös tummalle suklaalle. Siksi lisäsin juustolautasellekin suolahippusilla viimeisteltyä tummaa suklaata, jonka intensiivinen maku on juuri sopiva juustojen ja hyytelön välissä.

Täydennä juustolautasta myös näillä kuvissakin olevilla herkuilla:

  • Lakkahillo
  • Yrttiset suolakeksit

Porviinihyytelö sopii myös näiden herkkujen kanssa:

  • Leivän sisällä paistettu juusto
  • Paistettu valkohomejuusto punaviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla
  • Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän
Juustolautanen, jonka keskellä on portviinihyytelöä lasipurkissa. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Portviinihyytelö

Portviinihyytelö on puuttuva palanen juustolautasella, lihapadan kyljessä ja tumman suklaan parina.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys15 mins
Valmistusaika20 mins

Raaka-aineet

  • 5 dl portviiniä
  • 330 g hillo-marmeladisokeria (1 pkt)

Tee näin

  • Kaada portviini kattilaan.
  • Sekoita viinin sekaan sokeri.
  • Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia ja tee hyytelöintikoe: laita lusikallinen hyytelöä lautaselle ja jäähdytä muutama minuutti jääkaapissa. Vedä lusikalla viiva hyytelöön. Jos viiva ei valu umpeen, on hyytelö valmista.
  • Jos viiva valuu umpeen, keitä vielä viisi minuuttia ja toista koe.
  • Purkita valmis hyytelö kuumana puhtaisiin purkkeihin.
  • Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Suolapähkinäcookiet purkissa – helppo lahjavinkki
Next Post: Kuukauden viini: Taittinger Réserve Champagne Brut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.