| |

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista

Aprikoosihillo valmistuu helposti kuivatuista aprikooseista. Kata hillo juustopöytään tai tarjoa aamupalalla puuron tai jogurtin kanssa.

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista. Kuvassa hillon osana herkkupöytää. Ympärillä on pienissä kulhoissa manteleita ja pähkinöitä sekä laitasella juustokiekko ja omenalohkoja.

Nopeasti keittyvä hillo on mainio lisä aamupalapöytään tai illanistujaisiin. Kuivatuista aprikooseista keitettävä hillo on vaatii merkittävästi tuoreita hedelmiä enemmän nestettä, jotta hillosta tulee mehevää.

Aprikoosihilloa voi käyttää paahtoleivän päällä, puurossa tai jogurtissa, voileipäkeksien kaverina tai osana illanistujaisten herkullista juustopöytää. Itse tehty hillo on myös ihana ruokalahja.

Keitä hilloa hiljalleen ja tarkkaile nesteen määrää. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tässä hillossa ei ole kovin paljoa säilöntäainetta sisältävää hillosokeria – näin hillo pysyy raikkaana –, joten hillo on hyvä syödä noin kuukauden sisällä valmistuksesta.

Kokeile myös näitä itse tehtyjä herkkuja, jotka sopivat illanistujaisiin:

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista. Kuvassa hillon osana herkkupöytää. Ympärillä on pienissä kulhoissa manteleita ja pähkinöitä sekä laitasella juustokiekko ja omenalohkoja.

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista

Ihanan raikas aprikoosihillo valmistuu kuivatuista aprikooseista
Kypsennys20 minutes

Välineet

  • sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 200 g kuivattuja aprikooseja (pehmeä)
  • 3 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl hillosokeria
  • 2-3 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Tee näin

  • Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljlalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Poista tähtianikset ja kanelitanko.
  • Soseuta ja purkita puhtaaseen purkkiin.

Tule inspiroitumaan Kokkipottilan Pinterestiin!