Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista
Aprikoosihillo valmistuu helposti kuivatuista aprikooseista. Kata hillo juustopöytään tai tarjoa aamupalalla puuron tai jogurtin kanssa.
Nopeasti keittyvä hillo on mainio lisä aamupalapöytään tai illanistujaisiin. Kuivatuista aprikooseista keitettävä hillo on vaatii merkittävästi tuoreita hedelmiä enemmän nestettä, jotta hillosta tulee mehevää.
Aprikoosihilloa voi käyttää paahtoleivän päällä, puurossa tai jogurtissa, voileipäkeksien kaverina tai osana illanistujaisten herkullista juustopöytää. Itse tehty hillo on myös ihana ruokalahja.
Keitä hilloa hiljalleen ja tarkkaile nesteen määrää. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tässä hillossa ei ole kovin paljoa säilöntäainetta sisältävää hillosokeria – näin hillo pysyy raikkaana –, joten hillo on hyvä syödä noin kuukauden sisällä valmistuksesta.
Kokeile myös näitä itse tehtyjä herkkuja, jotka sopivat illanistujaisiin:
Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista
Välineet
- sauvasekoitin
Raaka-aineet
- 200 g kuivattuja aprikooseja (pehmeä)
- 3 1/2 dl vettä
- 1/2 dl hillosokeria
- 2-3 tähtianista
- 1 kanelitanko
Tee näin
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljlalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Poista tähtianikset ja kanelitanko.
- Soseuta ja purkita puhtaaseen purkkiin.