Mätidippi
Mätidippi on taivaallinen dippikastike, joka viihtyy illanistujaisissa sekä joulu- ja juhannuspöydässä. Tee tätä!
Mätidippi sipseille on sanapari, joka saa sukat pyörimään jaloissa. Mutta yhtä lailla itse tehty dippikastike sopii ihanasti myös perunoille tai vaikka pienen saaristolaisleipäsen päälle.
Mätidipistä on helppo tehdä kalaton ja vegaaninen, kun ranskankermana käyttää kaurapohjaista fraichea ja mätinä merilevämätiä. Näin sama dippi sopii (melkein) kaikille. Ruohosipulin sijasta taas voit käyttää myös tilliä – tai vaikka molempia, toisiaan täydentäviä yrttejä.
Jos olet kaltaiseni sipsi-ihminen, kokeile myös näitä herkkuja:
- Uunisipsit
- Itse tehty dippi sipseille (jumalainen sipulidippi)
- Skagen – täydellistä myös sipsien kanssa
- Tzatziki – se klassikkokastike
Mätidippi
Mätidippi on helppo ja aivan taivaallisen hyvä dippikastike sipseille tai vaikka lyttyperunoille.
Annokset: 4
Raaka-aineet
- 1 prk ranskankermaa (200 g, esim. iMat Fraiche)
- 1 pieni punasipuli tai salottisipuli
- 1 sitruunan kuori ohuelti raastettuna (vain keltainen osa)
- 1/2 sitruunan mehu
- vajaa desi mätiä (esim. merilevämäti)
- kourallinen ruohosipulisilppua
- mustapippuria
- suolaa
Tarjoiluun
- sipsejä
Tee näin
- Hienonna punasipuli tai salottisipuli aivan pieneksi silpuksi.
- Raasta pestyn (luomu)sitruunan kuori. Raasta vain keltaista osaa.
- Purista sitruunamehu.
- Hienonna ruohosipuli.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna tekeytyä hetki, maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.