|

Uunisipsit

Uunisipsit on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oikian kanssa.

Uunisipsit, kyllä luit aivan oikein! Nämä maagisen herkulliset uunissa lämmitetyt perunalastut valmistuvat hetkessä. Ja myös häviävät hetkessä.

Uunisipsit eli lämmitetyt sipsit ovat uunivuoassa. Käsi kurottaa sipsejä kohti. Kuva yläreunassa on epätarkkoja kukkia ja sipsikulhon vieressä on dippikastike.

Käsi pystyyn: Oletko joskus haaveillut syöväsi juuri uunista tulleita sipsejä? Niin minäkin. Uunisipsit vievät meidät makumatkalla sipsitehtaalle. Sipsitehtaalla herkutellaan nimittäin kuulemma juuri niin, vastapaistetuilla ja vielä lämpimillä sipseillä.

Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus leikkiä sipsitehtailijaa sujauttamalla sipsit uuniin. Myös mikro käy, jos sipsinsyöntiin on (ja usein on) aivan mahdoton kiire. Uunia kannattaa käyttää, jos sipsinsyöjiä on enemmän, sillä pellille mahtuu hyvin pussillinen sipsejä. Silloinkin valmista tulee kymmenessä minuutissa.

Uunisipsit sopivat dipattavaksi tai syötäväksi siltään. Sipsiksi sopii melkein mikä vaan Oikian sipsi. Minä sujautin uuniin kahta uutuutta: Vuoriston Venla ja Juhlava Kulta, jotka molemmat ovat aivan super herkullisia tapauksia (toimivat myös autoeväinä, sipsimuija on testannut teidän puolesta).

Manner-Suomen ainoa sipsitehdas, Pohjois-Pohjanmaan Pyhännällä sijaitseva Oikia täyttää tänä syksynä 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi lanseerattu Juhlava Kulta on erinomainen esimerkki Oikian upeista sipsinmaustamistaidoista. Pecorinolla, chilillä ja hunajalla maustetut perunalastut ovat aivan mielettömän hyviä! Ja kun peruna on laadukasta, myös suolalla maustetut sipsit ovat aivan priimaa.

Oikian sipsejä. Uunisipsit onnistuvat sekä Juhlava Kulta että Vuoriston Venla -sipseistä.

Muuten, olethan lukenut jo juttuni sipsinviljelystä! Kävin sipsitilalla sadonkorjuussa – samalla tarkistin, että ensi vuoden sipsisato on varmistettu. Linkitin alle myös aivan ihanan itse tehdyn dipin reseptin sekä muutaman muun reseptini, joihin olen sujauttanut sipsejä.

LUE: Vieraana sipsitilalla – näin viljellään sipsejä

Uunisipsit eli lämmitetyt sipsit ovat uunivuoassa. Käsi kurottaa sipsejä kohti. Kuva yläreunassa on epätarkkoja kukkia ja sipsikulhon vieressä on dippikastike.

Uunisipsit

Uunisipsit ovat hurmaavan herkullinen tapa syödä sipsejä. Voit lämmittää sipsit joko uunissa tai mikrossa!
Kypsennys10 mins

Välineet

  • Oikia-sipsejä (esim. Vuoriston Venla, Juhlava Kulta)

Raaka-aineet

  • Oikia-sipsejä esim. Vuoriston Venla, Juhlava Kulta

Tee näin

  • Kuumenna uuni 100 asteeseen.
  • Laita sipsit uuninkestävään vuokaan tai pellille.
  • Lämmitä sipsejä 10 minuuttia.
  • Voit myös lämmittää pienemmän määrän sipsejä (30–50 g) mikrossa 20–40 sekunnin ajan.
  • Nauti sipsit siltään tai dipin kanssa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti