Myskikurpitsasalaatti

Myskikurpitsasalaatti hehkuu syksyn sesongin makuja. Uunissa paahdetun kurpitsan lisäksi salaatissa pääroolissa on granaattiomenan siemenet.

Myskikurpitsasalaatti on soikealla vadilla. Kurpitsan lisäksi salaattipedin päällä on granaattiomenan siemeniä sekä pähkinöitä. Kuvan reunalla on pähkinöitä pienessä kulhossa. Auringonvalo osuu salaattiin.

Paahdettu myskikurpitsa on yksi syksyn ja alkutalven suosikki raaka-aineitani. Se pysyy sopivan napakkana, paahtuu reunoiltaan rapeaksi ja on kurpitsaksi helppo tapaus, sillä sitä ei tarvitse kuoria.

Lempeänmakuinen myskikurpitsa maustetaan joko syksyisesti jeeralla ja savupaprikalla tai jouluun taittavilla mauilla kuten inkiväärillä, ripauksella kanelia ja ehkä neilikkaakin. Lämpimät mausteet saavat rinnalleen raikkautta, salaattipedin päälle laitetaan reilusti granaattiomenan raikkaita siemeniä. Pähkinät lisäävät salaattiin sekä rouskuvuutta että ruokaisuutta.

Simppeli myskikurpitsasalaatti saa ylleen klassikkokastikkeen, vinaigretten. Voit tehdä kastikkeesta makusi mukaan joko lauhkean tai kirpeän etikkaisen – minä kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Reseptiin laitoin sellaiset keskitien kulkijan määrät, mutta säädä määriä toiveittesi mukaan (tähän kannustan aina vaan, suu kertoo kyllä).

Kokeile myös näitä myskikurpitsareseptejäni:

Myskikurpitsasalaatti on soikealla vadilla. Kurpitsan lisäksi salaattipedin päällä on granaattiomenan siemeniä sekä pähkinöitä. Kuvan reunalla on pähkinöitä pienessä kulhossa. Auringonvalo osuu salaattiin.

Myskikurpitsasalaatti

Myskikurpitsasalaatti on helppo ja ruokaisa salaatti joka on parhaimmillaan pimeään vuodenaikaan, kun sekä kurpitsa että granaattiomena ovat sesongissa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes

Raaka-aineet

  • 1 pienehkö myskikurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl mausteita (esim. jeera ja savupaprika tai garam masala)
  • suolaa
  • salaattia tai pinaattia
  • 1 granaattiomena
  • kourallinen saksanpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1–2 tl hunajaa tai sokeria

Tee näin

  • Leikkaa pesty myskikurpitsa puoliksi ja viipaleiksi. Poista siemenet. Halutessasi voit pieniä vielä myskikurpitsoita.
  • Sekoita kurpitsan palat öljyn sekä mausteiden ja suolan kanssa.
  • Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat saaneet reunoille hieman väriä ja kurpitsa on napakan kypsää.
  • Laita tarjoilulautaselle salaattipohja.
  • Laita kurpitsat hieman jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä salaattipohjan päälle.
  • Kopistele granaattiomenan siemenet kuoristaan ja laita ainakin puolikkaan granaattiomenan siemenet salaattiin, ehkä enemmänkin.
  • Murustele päälle pähkinöitä.
  • Sekoita kastike ja säädä makua halutessasi.
  • Kaada osa kastikkeesta salaattiin ja tarjoa loput pöytämausteena.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa!