| | | |

Hasselbackan kurpitsat

Hasselbackan kurpitsat ovat näyttävä ja juhlava ruoka, joka sopii sekä lisukkeeksi että pääruoaksi. Leikkaamista helpottaa yksinkertainen kikka – sitten ruoka onkin enää uunia vaille valmis.

Hasselbackan kurpitsat on näyttävä ruoka. Myskikurpitsan puolikkaaseen on leikattu tiheitä, syviä viiltoja. Päällä on yrttiöljyä ja basilikanlehtiä. Kurpitsa on soikealla tarjoilulautasella.

Hasselbackan kurpitsat ovat hasselbackan perunoiden isosiskoja. Myskikurpitsan (lempikurpitsani muuten) puolikas leikataan tiheille ja syville viilloille, paistetaan uunissa ja viimeistellään esimerkiksi yrttiöljyllä. Näyttävyyttä riittää – tämä ihana ruoka onkin oikea juhlapöydän katseenvangitsija.

Mausteiden kanssa voi varioida liki mielin määrin muut pöytään katettavat ruoat huomioiden. Tämä resepti on helppo ja yksinkertainen: kurpitsa maustetaan ennen uunia vain suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Uunin jälkeen päälle – ja kurpitssan tehtujen viiltojen väleihin – laitetaan ihana tuoreista yrteistä tehty öljy.

Rakastan hasselbackan tyyliin leikatuissa kasviksissa sitä, miten ”siivut” hieman avautuvat ja herkullista paistopintaa tulee runsaasti. Uunissa myskikurpitsaan tulee rapeuden lisäksi mehevyyttä ja paahteisen syviä makuja. Lue muuten reseptistä, mikä kikka helpottaa viiltojen leikkaamista. Homma ei ole lainkaan niin vaikea, miltä valmis ruoka helposti näyttää.

Yrttiöljyn lisäksi päälle voi laittaa myös granaattiomenan siemeniä, saksanpähkinämurua tai mantelirouhetta ja vaikka fetaa. Hasselbackan kurpitsa on ihanaa esimerkiksi tämän kauan sitten julkaisemani, täynnä syksyn ja talven makuja olevan salaatin kanssa.

Myskikurpitsan ystävän kannattaa pitää mielessä myös nämä reseptit, joista on iloa sekä arkena että juhlakattauksissa.

Hasselbackan kurpitsat on näyttävä ruoka. Myskikurpitsan puolikkaaseen on leikattu tiheitä, syviä viiltoja. Päällä on yrttiöljyä ja basilikanlehtiä. Kurpitsa on soikealla tarjoilulautasella.

Hasselbackan kurpitsat

Hasselbackan kurpitsat on näyttävä ja herkullinen ruoka, joka sopii lisukkeeksi tai pääruoaksi.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys50 mins
Valmistusaika1 hr 5 mins
Annokset: 4 –6 annosta

Raaka-aineet

  • 1 myskikurpitsa (tai puolikas isosta kurpitsasta)
  • 1 tl merisuolaa (säädä kurpitsan koon mukaan
  • mustapippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Yrttiöljy

  • 1 ruukku basilikaa (tai lehtipersiljaa)
  • noin 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • sitruunamehua (tai tilkka etikkaa)
  • pieni ripaus sokeria (voi jättää pois)

Tee näin

  • Pese myskikurpitsa ja leikkaa se pitkittäin halki.
  • Poista siemenet.
  • Laita molemmin puolin kurpitsaa syömäpuikot. Puikot estävät veistä menemään aivan pohjaan saakka, jolloin kurpitsaan tulee viiltoja (eikä siitä tule siivuja).
  • Leikkaa kurpitsa tiheille viilloille. Maltti on valttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita kurpitsan päälle öljyä. Yritä saada öljyä myös viiltojen väliin.
  • Mausta kurpitsa myös suolalla ja pippurilla. Yritä saada myös mausteita viiltojen väliin.
  • Paista kurpitsaa uunivuoassa noin 45–60 minuuttia kurpitsan koosta riippuen.
  • Tee yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja säädä maut sinun suulle sopivaan tasapainoon.
  • Tarjoa myskikurpitsa joko pääruokana tai lisukkeena.

Joko seuraat Kokkipottilaan Instagramissa?

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating