| | | |

Hasselbackan punajuuret

Hasselbackan punajuuret aivan ihanalla kastikkeella – tämä ruoka sopii sekä juhlaan että arkeen.

Hasselbackan punajuuret ovat ihana ja juhlavakin ruoka. Punajuuret ovat pienessä valurautapannussa.

Hasselbackan perunat ovat klassikko, joka ei juuri esittelyä kaipaa. Samalla ajatuksella valmistuvat ihanat punajuuret. Nämä sopivat vaikkapa joulupöytään!

Esikeitän punajuuria hetken ennen viiltojen leikkaamista, mikä tekee leikkaamisesta sekä helpompaa että turvallisempaa. Raa’an punajuuren leikkaaminen ohuiksi siivuiksi ilman että viilto menee pohjaan saakka on toki mahdollista, mutta keittämisestä hieman rentoutuneiden punajuurien leikkaaminen on paljon miellyttävämpää.

Hasselbackan punajuuret paahdetaan uunissa öljyllä siveltyinä ja suolalla maustettuina. Ihanasti leikkaupinnoiltaan paahtuneiden punajuurien kanssa tarjotaan joko vaahdotettua fetaa tai ranskankermasta tai vegefraichesta ja sinihomejuustosta tehtyä kastiketta. Juuston voi vaihtaa myös vegaaniseen versioon.

Kokeile myös muita punajuurireseptejäni:

Hasselbacka-tekniikkaa kannattaa kokeilla myös myskikurpitsaan ja halloumiin:

Hasselbackan punajuuret ovat ihana ja juhlavakin ruoka. Punajuuret ovat pienessä valurautapannussa.

Hasselbackan punajuuret

Hasselbackan punajuuret sopivat juhlapöytäänkin – kruunaa herkullinen uuniruoka hyvällä kastikkeella.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys50 mins
Valmistusaika1 hr
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • keskikokoisia punajuuria
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 dl kaurafraichea tai ranskankermaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 100 g sinihomejuustoa
  • noin 2 tl omenaviinietikkaa
  • hieman suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

  • Keitä pestyjä punajuuria koosta riippuen 15–25 minuuttia eli kunnes punajuuret ovat vielä selvästi raakoja mutta haarukka uppoaa punajuureen.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa punajuuriin viiltoja, mutta älä leikkaa aivan läpi. Esimerkiksi syömäpuikot punajuuren molemmin puolin auttavat pysäyttämään leikkauksen sopivaan kohtaan.
  • Huiski punajuurien päälle oliiviöljyä ja availe hieman viiltoja, että öljyä pääsee valumaan myös viiltojen väliin.
  • Ripottele päälle suolaa.
  • Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä ja ihanan paahtuneita. Paistoaika riippuu punajuurien koosta sekä esikypsennyksen asteesta.
  • Hienonna kuorittu sipuli aivan pieneksi.
  • Sekoita sipuli fraicheen, murustele sinihomejuusto sekaan ja mausta tilkalla etikkaa, ripauksella suolaa (ole tarkkana, juusto on suolaista) sekä mustapippurilla.

Muista seurata Kokkipottilaa Instassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti