Vaahdotettu feta
Vaahdotettu feta on helppo tehdä, ja se sopii ihanasti tapaspöytään, leivän päälle ja Välimeren alueen ruokien lisukkeeksi. Kokeile fetatahnaa myös pastan seassa!

Kun fetan vaahdottaa yhdessä tuorejuuston kanssa, on lopputulos valloittava. Fetan suolaisuus ja hurmaavan hento happamuus tuo tahnaan ryhtiä, kun taas tuorejuusto saa aikaan keveyden tunnun ja pumpulimaisen lempeyden.
Tykkään maustaa fetavaahdon sitruunankuorella tai sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Mutta yhtälailla sekaan voi laittaa valkosipulia tai silputtuja yrttejä. Yrtit, paahdetut tomaatit ja kaprikset ovatkin tahnalle täydellisiä kavereita.
Enää puuttuu hyvä vaalea leipä tai patonki, ja mainio illanistujaisten helppo tarjottava on valmis. Toki vaahdotettu feta toimii myös osana isompaa meze- tai tapaslautasta. Kokeile fetatahnaa myös pastan kanssa. Lisää silloin joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja ja basilikaa tai oreganoa, ja helppo arkiruoka on valmis.
Luulen, että pidät myös näistä Välimeri-henkisistä resepteistäni
- Paahdettu kreikkalainen salaatti
- Focaccia – pala parasta Italiaa
- Paahdettu panzanella
- Välimeren flatbread

Vaahdotettu feta
Raaka-aineet
- 200 g fetaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- hieman mustapippuria
- hieman raastettua sitruunankuorta (keltainen osa) tai sitruunamehua
Tee näin
- Murenna feta aivan hienoksi muruksi joko tehosekoittimessa tai haarukalla.
- Lisää tuorejuusto ja aja tasaiseksi tahnaksi. Jos murensit fetan haarukalla, voit sekoittaa ja vaahdottaa tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella.
- Mausta ja tarjoa joko heti tai laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
- Vaahdotettu feta säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman päivän.