| |

Vaahdotettu feta

Vaahdotettu feta on helppo tehdä, ja se sopii ihanasti tapaspöytään, leivän päälle ja Välimeren alueen ruokien lisukkeeksi. Kokeile fetatahnaa myös pastan seassa!

Vaahdotettu feta on pyöreässä pienessä astiassa, joka on soikealla vadilla. Vadilla on lisäksi uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja, kapriksia ja basilikaa.

Kun fetan vaahdottaa yhdessä tuorejuuston kanssa, on lopputulos valloittava. Fetan suolaisuus ja hurmaavan hento happamuus tuo tahnaan ryhtiä, kun taas tuorejuusto saa aikaan keveyden tunnun ja pumpulimaisen lempeyden.

Tykkään maustaa fetavaahdon sitruunankuorella tai sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Mutta yhtälailla sekaan voi laittaa valkosipulia tai silputtuja yrttejä. Yrtit, paahdetut tomaatit ja kaprikset ovatkin tahnalle täydellisiä kavereita.

Enää puuttuu hyvä vaalea leipä tai patonki, ja mainio illanistujaisten helppo tarjottava on valmis. Toki vaahdotettu feta toimii myös osana isompaa meze- tai tapaslautasta. Kokeile fetatahnaa myös pastan kanssa. Lisää silloin joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja ja basilikaa tai oreganoa, ja helppo arkiruoka on valmis.

Luulen, että pidät myös näistä Välimeri-henkisistä resepteistäni

Vaahdotettu feta on pyöreässä pienessä astiassa, joka on soikealla vadilla. Vadilla on lisäksi uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja, kapriksia ja basilikaa.

Vaahdotettu feta

Vaahdotettu feta on helppo tehdä, ja se sopii loistavasti sekä lisukkeeksi että meze- tai tapaspöytään.
Esivalmistelu10 mins
Valmistusaika10 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 200 g fetaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • hieman mustapippuria
  • hieman raastettua sitruunankuorta (keltainen osa) tai sitruunamehua

Tee näin

  • Murenna feta aivan hienoksi muruksi joko tehosekoittimessa tai haarukalla.
  • Lisää tuorejuusto ja aja tasaiseksi tahnaksi. Jos murensit fetan haarukalla, voit sekoittaa ja vaahdottaa tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella.
  • Mausta ja tarjoa joko heti tai laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
  • Vaahdotettu feta säilyy hyvin jääkaapissa vähintään muutaman päivän.

Joko olet osa Kokkipottilan Instajengiä? Tule mukaan!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating