| | |

Välimeren flatbread

Yhteistyössä Apetina

Välimeren flatbread on hyvä esimerkki viime aikojen kokkailuistani: Keittiössä alkaa näyttää keväiseltä ja raikkaan maut valtaavat lautaset. Apetinankanssa yhteistyössä toteutettu resepti on täyteläinen mutta kepeän raikas, ruoka joka sopii lounaaksi, iltapalaksi tai vaikka brunssin päätähdeksi.

Vastapaistetun ja vielä kuuman leivän päälle lusikoidaan tuhti kerros hummusta ja päälle ladataan rouskuvia kasviksia tasapainottamaan kokonaisuutta. Ja kasa yrttejä, tietenkin. Ajatelkaapa muuten, muutaman viikon päästä on jo aika kylvää ensimmäiset yrtit varmistamaan ensi kesän sato. Käsiä kuumottaa pelkkä ajatus pihalta haetuista yrteistä.

Flatbreadin päällä oleva hummus ei muuten ole mikään tavallinen hummus, vaikka se siltä näyttääkin. Yhdistin kikherneiden pariksi toisen ikisuosikkini, artisokan, joka tuo hummukseen upean maun lisäksi silkkisen rakenteen. Olen tehnyt ainakin kymmentä erilaista hummusta, mutta artisokkahummus on ehdottomasti yksi ihanimmista. Kikherneen ja artisokan maut sopivat loistavasti yhteen, ja hummuksen päällä olevat kasvikset sekä fetamainen juusto vie ajatukset jonnekin Välimeren tienoille. Pinaatin, tomaatin ja yrttien lisäksi juuston ja hummuksen kanssa leivän päälle sopisivat myös uunissa paahdetut juurekset, vaikka porkkana ja lanttu. Lihaa tähän ruokaan ei kaipaa kukaan.

Kun leivät oli syöty, lusikoin loput artisokkahummuksesta suoraan kulhosta suuhun. Päälle noukin purkista viehkosti chilisiä juustokuutioita. Suolainen juusto on juuri täydellinen lisä lempeälle kasvistahnalle. Pienet on elämän ilot (toinen ilonaihe oli eilen kuulemani linnunlaulu. Moista sirkutusta ei olekaan kuulunut Oulussa kuukausiin).

Arvonta

Kommentoi tätä postausta ja kerro, mitä kasvisruokaa sinä valmistaisit käyttäen Apetina-tuotteita? Vastanneiden kesken arvotaan 40 euron arvoinen lahjakortti K-ryhmän kauppoihin. Kommentoi viimeistään 7.2.2017. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Resepti

 

 

 

Välimeren flatbread artisokkahummuksella ja salaattijuustolla

neljälle

leipä

4–8 naanleipää (resepti)

artisokkahummus

1 prk (2 dl) kikherneitä, säilyke

1 prk artisokansydämiä öljyssä tai vedessä 

1 valkosipulinkynsi

2–3 rkl kikherneiden säilöntälientä

2 rkl öljyä Apetina-juustopurkista

sitruunamehua

suolaa

lisäksi

Apetina-juustokuutioita öljymarinadissa (Smoked chili)

pinaattia

kirsikkatomaatteja

tuoretta persiljaa ja basilikaa

paahdettuja pinjansiemeniä

Tee ensin leipien taikina. Voit myös käyttää valmiita ohuita leipä (naan, rieska tms.).

Valuta kikherneet. Muista ottaa hieman säilöntälientä talteen. Valuta myös artisokansydämet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki hummuksen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä makua sitruunalla ja/tai suolalla.

Paista tai lämmitä leivät. Levitä kuuman leivän päälle reilu kerros artisokkahummusta, pinaattia, kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä juustokuutioilla.

_____

Yhteistyössä Apetina

Katso myös nämä reseptit:

45 Comments

  1. Hummus on tähän ihana idea! Niin raikkaan kivat kuvat! Enteileekö kevättä?

  2. Paahdettu feta on käsittämättömän hyvää. Uunijuuresten kanssa se on taatusti ihan loistavaa.

  3. NO SANO! Miten minäkään en oo tajunnut. Tästä eteenpäin tajuamme, Sirkku!

  4. Sama. Artisokka on minun ihan ykkösherkku. Siksi ihmettelinkin, miten en ole aiemmin hoksannut yhdistää sitä toiseen superherkkuuni, hummukseen :9

  5. Mä tein tahnaa fetajuustosta, pavuista ja aurinkokuivatustatomaatista. Oli hyvää!

  6. Ensimmäiseksi tekisin kasvisgraatinin tai salaattia!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

  7. Kolmen sipulin piirasta fetalla valmistaisin 🙂 Se on perinteistä sunnuntaiherkkuani!

    minuhno[at]gmail.com

  8. Onpa mahtava idea tuo artisokka hummuksessa 🙂 artisokat ovat ehdottomasti yks mun lempi luksusherkuistani. Ihan missä vaan muodossa. Tekisin siis varmasti just tätä sun artisokkahummusta salaattijuuston kyytipojaksi!

  9. Miksen ole tajunnut laittaa artisokkaa hummukseen? Kiitos vinkistä!
    Aperinan salaattijuustoa voisin käyttää mm. pitaleipiin tai mukaeltuun pasta alla normaan.

  10. Ja mä kyllä annan extrapojot tuolle maustetulle öljylle jossa nuo juustot on. Sitä kun lorottaa salaattiin, leivälle, perunalle tai mille tahansa paistettavalle…namnamNAM!

  11. Tekisin jotain hyvää salaattia 🙂
    jatta.salonen[at]hotmail.fi

  12. Ihanan näköistä <3 Minä teksin kasvis poke-kulhon ja juustoa kyytipojaksi.

  13. Artisokkahummus on niin hyvää! Ihana flatbread – maistuis nyt just iltapalaksi. Fetaa laittaisin uunijuuresten seuraksi.

  14. Petri
    Salaattiin jonka teen näin: Paahdan leipäkuutioita, revin jäävuorisalaattia suureen kulhoon, lohkon persimonin kuutioina sekaan, lisään leipäjuustokuutioita, omenakuutioita ja suolakurkkukuutioita, lopuksi sekoittelen ja lisään purkillisen Fetajuustoa ölyineen, ei tarvitse muuta kastiketta.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

  15. Ihania herkkuja! 🙂 mä tein just punajuuri-fetajuusto galetten ja sopi siihen ainakin tosi hyvin!
    elinasarituulikki[at]gmail.com

  16. Fetasalaattiin ainakin käyttäisin . Ja suolaiseen piirakkaan. Salli.moilanen36[at]gmail.com

  17. Nam nam:) Käyttäisin Apetina fetakuutioita esim.salaattiin,ja murennettuna paahdetun munakoison päällä(täälläkin saa Apetinan tuotteita:)

  18. Salaatteja, piirakoita, sosekeittoja, uunikasviksia fetahunnulla, pizzaa. lamerinquecit[at]gmail.com

  19. Tekisin kasvispiirakkaa, fetasalaattia ja suolaisia muffineita noin ensiksi…
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  20. Minä teen usein jauhelihafetaperunalastikkoa. Perunat voi olla ihan pakasteena. Fetaa ja tomaattimurskaa, yrttejä ja paistettu( ja maustettu) jauheliha, ehkä loraus kermaa ja uuniin. Täydellistä!
    [email protected]

  21. No huhuh, nyt pistit kyllä aikamoisen herkkureseptin tänne näin! Tuo artisokkahummus vain kuullostaa NIIIIIN ihanalta <3

  22. Airiina
    Laitan munakkaisiin joita meillä syödään usein.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  23. Murentaisin salaattijuustoa uunipunajuurten päälle. Punakaalista ja purjosta tekisin kreikkalaista talvisalaattia. Siihen tuollaiset mausteöljyssä olevat salaattijuustokuutiot sopisivat ihanasti. ?
    rakkauttajamaanantimia[at]gmail.com

  24. Minä tekisin fetatsatsikia, falafeleja ja pitaleipiä 🙂 Varpeannika[at]gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.