• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kasvisruoat Ruokakulttuurit

Välimeren flatbread

Yhteistyössä Apetina

Välimeren flatbread on hyvä esimerkki viime aikojen kokkailuistani: Keittiössä alkaa näyttää keväiseltä ja raikkaan maut valtaavat lautaset. Apetinankanssa yhteistyössä toteutettu resepti on täyteläinen mutta kepeän raikas, ruoka joka sopii lounaaksi, iltapalaksi tai vaikka brunssin päätähdeksi.

Vastapaistetun ja vielä kuuman leivän päälle lusikoidaan tuhti kerros hummusta ja päälle ladataan rouskuvia kasviksia tasapainottamaan kokonaisuutta. Ja kasa yrttejä, tietenkin. Ajatelkaapa muuten, muutaman viikon päästä on jo aika kylvää ensimmäiset yrtit varmistamaan ensi kesän sato. Käsiä kuumottaa pelkkä ajatus pihalta haetuista yrteistä.

Flatbreadin päällä oleva hummus ei muuten ole mikään tavallinen hummus, vaikka se siltä näyttääkin. Yhdistin kikherneiden pariksi toisen ikisuosikkini, artisokan, joka tuo hummukseen upean maun lisäksi silkkisen rakenteen. Olen tehnyt ainakin kymmentä erilaista hummusta, mutta artisokkahummus on ehdottomasti yksi ihanimmista. Kikherneen ja artisokan maut sopivat loistavasti yhteen, ja hummuksen päällä olevat kasvikset sekä fetamainen juusto vie ajatukset jonnekin Välimeren tienoille. Pinaatin, tomaatin ja yrttien lisäksi juuston ja hummuksen kanssa leivän päälle sopisivat myös uunissa paahdetut juurekset, vaikka porkkana ja lanttu. Lihaa tähän ruokaan ei kaipaa kukaan.

Kun leivät oli syöty, lusikoin loput artisokkahummuksesta suoraan kulhosta suuhun. Päälle noukin purkista viehkosti chilisiä juustokuutioita. Suolainen juusto on juuri täydellinen lisä lempeälle kasvistahnalle. Pienet on elämän ilot (toinen ilonaihe oli eilen kuulemani linnunlaulu. Moista sirkutusta ei olekaan kuulunut Oulussa kuukausiin).

Arvonta

Kommentoi tätä postausta ja kerro, mitä kasvisruokaa sinä valmistaisit käyttäen Apetina-tuotteita? Vastanneiden kesken arvotaan 40 euron arvoinen lahjakortti K-ryhmän kauppoihin. Kommentoi viimeistään 7.2.2017. Arvonnan säännöt löydät täältä.

Resepti

 

 

 

Välimeren flatbread artisokkahummuksella ja salaattijuustolla

neljälle

leipä

4–8 naanleipää (resepti)

artisokkahummus

1 prk (2 dl) kikherneitä, säilyke

1 prk artisokansydämiä öljyssä tai vedessä 

1 valkosipulinkynsi

2–3 rkl kikherneiden säilöntälientä

2 rkl öljyä Apetina-juustopurkista

sitruunamehua

suolaa

lisäksi

Apetina-juustokuutioita öljymarinadissa (Smoked chili)

pinaattia

kirsikkatomaatteja

tuoretta persiljaa ja basilikaa

paahdettuja pinjansiemeniä

Tee ensin leipien taikina. Voit myös käyttää valmiita ohuita leipä (naan, rieska tms.).

Valuta kikherneet. Muista ottaa hieman säilöntälientä talteen. Valuta myös artisokansydämet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki hummuksen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä makua sitruunalla ja/tai suolalla.

Paista tai lämmitä leivät. Levitä kuuman leivän päälle reilu kerros artisokkahummusta, pinaattia, kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä juustokuutioilla.

_____

Yhteistyössä Apetina


45 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Teriyakilla maustettu nyhtökaurasalaatti
Next Post: Brownie-jäätelökakku »

Reader Interactions

Comments

  1. Merituuli says

    12.2.2017 at 16:02

    Hummus on tähän ihana idea! Niin raikkaan kivat kuvat! Enteileekö kevättä?

    Reply
  2. Hannele says

    12.2.2017 at 07:14

    Oijoi, kuulostaapa hauskalta salaatilta!

    Reply
  3. Hannele says

    12.2.2017 at 07:14

    Paahdettu feta on käsittämättömän hyvää. Uunijuuresten kanssa se on taatusti ihan loistavaa.

    Reply
  4. Hannele says

    12.2.2017 at 07:13

    Kiitos, Peggy!
    Pokekulho fetalla, mulle kans!

    Reply
  5. Hannele says

    12.2.2017 at 07:13

    Salaatti on aina hyvä vaihtoehto!

    Reply
  6. Hannele says

    12.2.2017 at 07:12

    Totta. Se on ihanaa!

    Reply
  7. Hannele says

    12.2.2017 at 07:12

    NO SANO! Miten minäkään en oo tajunnut. Tästä eteenpäin tajuamme, Sirkku!

    Reply
  8. Hannele says

    12.2.2017 at 07:11

    Sama. Artisokka on minun ihan ykkösherkku. Siksi ihmettelinkin, miten en ole aiemmin hoksannut yhdistää sitä toiseen superherkkuuni, hummukseen :9

    Reply
  9. Hannele says

    12.2.2017 at 07:08

    Sunnuntaiherkku kuulostaa ihan jäätävän hyvälle, Nenna.

    Reply
  10. Hannele says

    12.2.2017 at 07:08

    Kolme kirjainta: N A M.

    Reply
  11. Hannele says

    12.2.2017 at 07:07

    Kasvisgratiini fetalla kuulostaa tosi hyvälle!

    Reply
  12. Hannele says

    12.2.2017 at 07:07

    Ja mikä vastaus se olikaan. HUH!

    Reply
  13. Hannele says

    12.2.2017 at 07:06

    Kuulostaa täydelliseltä <3

    Reply
  14. Minna says

    11.2.2017 at 08:52

    Mä tein tahnaa fetajuustosta, pavuista ja aurinkokuivatustatomaatista. Oli hyvää!

    Reply
  15. Suusta suuhun Alisa says

    8.2.2017 at 10:33

    Vastaus löytyy perjantaina bolgista 😉

    Reply
  16. TiinaS says

    7.2.2017 at 11:36

    Ensimmäiseksi tekisin kasvisgraatinin tai salaattia!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    Reply
  17. Pirjo S says

    6.2.2017 at 18:57

    Tekisin fetapiirakkaa.

    Reply
  18. Nenna says

    6.2.2017 at 18:49

    Kolmen sipulin piirasta fetalla valmistaisin 🙂 Se on perinteistä sunnuntaiherkkuani!

    minuhno[at]gmail.com

    Reply
  19. Juulia / Vaimomatskuu says

    6.2.2017 at 15:25

    Onpa mahtava idea tuo artisokka hummuksessa 🙂 artisokat ovat ehdottomasti yks mun lempi luksusherkuistani. Ihan missä vaan muodossa. Tekisin siis varmasti just tätä sun artisokkahummusta salaattijuuston kyytipojaksi!

    Reply
  20. Sirkku says

    6.2.2017 at 13:23

    Miksen ole tajunnut laittaa artisokkaa hummukseen? Kiitos vinkistä!
    Aperinan salaattijuustoa voisin käyttää mm. pitaleipiin tai mukaeltuun pasta alla normaan.

    Reply
  21. Nanna says

    6.2.2017 at 10:00

    Ja mä kyllä annan extrapojot tuolle maustetulle öljylle jossa nuo juustot on. Sitä kun lorottaa salaattiin, leivälle, perunalle tai mille tahansa paistettavalle…namnamNAM!

    Reply
  22. Anonyymi says

    6.2.2017 at 08:01

    Tekisin jotain hyvää salaattia 🙂
    jatta.salonen[at]hotmail.fi

    Reply
  23. Unknown says

    5.2.2017 at 22:55

    Ihanan näköistä <3 Minä teksin kasvis poke-kulhon ja juustoa kyytipojaksi.

    Reply
  24. Dinner4u2 Mirka & Pauliina says

    5.2.2017 at 20:57

    Artisokkahummus on niin hyvää! Ihana flatbread – maistuis nyt just iltapalaksi. Fetaa laittaisin uunijuuresten seuraksi.

    Reply
  25. Anonyymi says

    5.2.2017 at 16:04

    Petri
    Salaattiin jonka teen näin: Paahdan leipäkuutioita, revin jäävuorisalaattia suureen kulhoon, lohkon persimonin kuutioina sekaan, lisään leipäjuustokuutioita, omenakuutioita ja suolakurkkukuutioita, lopuksi sekoittelen ja lisään purkillisen Fetajuustoa ölyineen, ei tarvitse muuta kastiketta.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    Reply
  26. Hilda Hissu says

    4.2.2017 at 10:10

    Fetasalaatti, namnam. 🙂
    [email protected]

    Reply
  27. Anonyymi says

    3.2.2017 at 16:53

    Henna28
    Sosekeittoon päälle antamaan ruokaisuutta, pinaatti- ja bataattisosekeitot ovat suosikkejani.

    [email protected]

    Reply
  28. Elina says

    3.2.2017 at 15:29

    Ihania herkkuja! 🙂 mä tein just punajuuri-fetajuusto galetten ja sopi siihen ainakin tosi hyvin!
    elinasarituulikki[at]gmail.com

    Reply
  29. Unknown says

    3.2.2017 at 06:11

    Fetasalaattiin ainakin käyttäisin . Ja suolaiseen piirakkaan. Salli.moilanen36[at]gmail.com

    Reply
  30. Jael says

    2.2.2017 at 15:21

    Nam nam:) Käyttäisin Apetina fetakuutioita esim.salaattiin,ja murennettuna paahdetun munakoison päällä(täälläkin saa Apetinan tuotteita:)

    Reply
  31. Kaura says

    1.2.2017 at 23:01

    Salaatteja, piirakoita, sosekeittoja, uunikasviksia fetahunnulla, pizzaa. lamerinquecit[at]gmail.com

    Reply
  32. Anonyymi says

    1.2.2017 at 21:01

    Tekisin kasvispiirakkaa, fetasalaattia ja suolaisia muffineita noin ensiksi…
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    Reply
  33. Tanja says

    1.2.2017 at 20:46

    Minä teen usein jauhelihafetaperunalastikkoa. Perunat voi olla ihan pakasteena. Fetaa ja tomaattimurskaa, yrttejä ja paistettu( ja maustettu) jauheliha, ehkä loraus kermaa ja uuniin. Täydellistä!
    [email protected]

    Reply
  34. Anonyymi says

    1.2.2017 at 19:58

    Kasvispaistos fetahunnulla on aivan ihanaa.

    Reply
  35. Sofia says

    1.2.2017 at 19:39

    No huhuh, nyt pistit kyllä aikamoisen herkkureseptin tänne näin! Tuo artisokkahummus vain kuullostaa NIIIIIN ihanalta <3

    Reply
  36. Anonyymi says

    1.2.2017 at 16:51

    Fetasalaatti toimii aina.
    nelliina at yahoo.com

    Reply
  37. anna s. says

    1.2.2017 at 11:04

    Pitaleipiin 😛 Niistä tulee herkullisia 🙂
    [email protected]

    Reply
  38. Hannele says

    1.2.2017 at 10:07

    Klassikko on aina hyvä vaihtoehto!

    Reply
  39. Hannele says

    1.2.2017 at 10:06

    Hyvä idea! Munakkaaseen juusto sopii minustakin ihanasti.

    Reply
  40. Hannele says

    1.2.2017 at 10:06

    Apua, miten ihania ideoita!

    Reply
  41. Hannele says

    1.2.2017 at 10:05

    OIJOI! Nyt osui heikkoon kohtaan. Nam.

    Reply
  42. Anonyymi says

    1.2.2017 at 07:51

    Perinteinen fetasalaatti on aina hyvä vaihtoehto. [email protected]

    Reply
  43. Anonyymi says

    1.2.2017 at 07:15

    Airiina
    Laitan munakkaisiin joita meillä syödään usein.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    Reply
  44. marketta says

    1.2.2017 at 06:48

    Murentaisin salaattijuustoa uunipunajuurten päälle. Punakaalista ja purjosta tekisin kreikkalaista talvisalaattia. Siihen tuollaiset mausteöljyssä olevat salaattijuustokuutiot sopisivat ihanasti. 😀
    rakkauttajamaanantimia[at]gmail.com

    Reply
  45. Annika says

    1.2.2017 at 06:24

    Minä tekisin fetatsatsikia, falafeleja ja pitaleipiä 🙂 Varpeannika[at]gmail.com

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT